Tessa, 21, är vatten-allergiker: ”Får feber av att duscha, dricka och svettas”

Vatten brukar, på goda grunder, kallas för källan till allt liv. Utan vatten dör alla levande organismer på jorden.

Men för 21-åriga Tessa Hansen-Smith innebär kontakt med vatten att hon får utslag, migrän och feber – och det finns inget botemedel.

Tessas sjukdom kallas aquagenic urticaria och betyder kort och gott vattenallergi, skriver Daily Mail.

Tessa bor i Kalifornien i USA och det var när hon var tio år gammal som hennes mamma märkte att dottern hade utslag efter att ha duschat.

Mamman trodde då att allergin berodde på shampo eller duschtvål men efter att ha provat sig fram uppdagades det att Tessa lider av aquagenic urticaria, vilket innebär att hon är allergisk mot vatten.

Får feber av att duscha

Hur ser då livet ut om man lever med vattenallergi, en åkomma som bara cirka hundra personer i hela världen har?

För Tessa innebär det att hon duschar max två gånger per månad, och alltid med feber som konsekvens.
– Det är väldigt jobbigt, det är en jobbig diagnos att ha eftersom jag till och med är allergisk till mina egna tårar, saliv och svett, säger Tessa till Daily Mail.

Tessa har lagt upp klipp där hon går igenom processen som en dusch innebär för henne.

Här är del 1:

Här är del 2:

Allergin innebär inget idrottande eller annan fysisk aktivitet, Tessa får skjuts runt mellan föreläsningarna på sitt college.
– Annars kommer jag till lektionen med feber, migrän och utslag som gör det jättesvårt att koncentrera sig, säger Tessa till Daily Mail.

Nio piller om dagen

För att ha en så normal vardag som det bara är möjligt måste Tessa äta nio piller för att hålla allergireaktionerna i schack.

– Det är tufft att behöva ta så många tabletter varje dag och att faktiskt inte veta om det någonsin kommer att få ett slut. Jag försöker ta en dag i taget så gott jag kan, för vissa dagar är bättre än andra. Om jag lyckas träffa mina vänner och de jag älskar en enda gång utan att behöva gå hem tidigare för att jag känner mig sjuk, eller om jag klarar av att gå till alla lektioner en dag – det ser jag som en vinst i min bok, säger Tessa till Daily Mail.

Svårt att hitta partner

Att vara allergisk mot vatten innebär också att Tessa är allergisk mot andra människors kroppsvätskor, något som satt käppar i hjulen för Tessas jakt på kärleken.

Men hon har nu lärt sig att de allergiska besvären skiljer sig något beroende på vem hon träffar och hon har nu äntligen lyckats träffa en partner vars kroppsvätskor bara genererar milda reaktioner.

Tryck nu på DELA-knappen så fler får läsa om Tessas unika livsstil!