Ungdomar använder blekmedel – för att ändra ögonfärg (snälla, gör det inte)

Numera är det populärt, trendigt och modernt att leka med sitt yttre. Det är den ena skönhetsprodukten efter den andra – och speciellt bland unga människor så är det tämligen vanligt att man justerar eller gör om sitt utseende.

För en tid sedan skrev vi om det dumma knepet att använda superlim för att få större läppar, men även plastikoperationer, olika ingrepp och modifikationer har blivit mer på tapeten den senaste tiden.

Nu kommer dock något som är det mest korkade jag läst om hittills.

Ja, det här är verkligen inget vi rekommenderar. Snarare tvärtom, men det känns ändå som något värt att lyfta fram. Kanske kan det stoppa någon – eller så kan det underhålla en och annan att det här faktiskt är något som på ytan vettiga människor faktiskt testar.

Försöker bleka sina ögon

Vad är det då för idiotisk skönhetstrend?

Jo, en del ungdomar har börjat använda blekmedel – för att ändra sin ögonfärg. Har du hört om något så dumt? Det man gör är att man fyller en plastpåse med blekmedel – det går också att ta raklödder eller handsprit – och sedan lägger den över ett öga i taget, skriver sajten Rare.

Så ska man hålla påsen i cirka en minut, vilket många nu på riktigt verkar göra – allt för att få en annan ögonfärg. Det hela påbörjades i april av Greg Lammers, men nu får vi gemensamt försöka se till att få ett slut på den här galenskapen. Eller hur?

Kan ge hud- och ögonskador

Är det då så farligt som det låter?

Ja, i synnerhet om man ser till risken att plastpåsen kan spricka när man placerar den över sina ögon. Att hålla en klorbaserad vätska i närheten av sitt ansikte kan potentiellt leda till hud- och ögonskador.

Varför gör då tonåringar det här? Jo, för att de tror på saker som de ser på nätet – men även om det här ens skulle visa sig fungera, så avråder vi starkt från att ens fundera på det. En detalj som ögonfärg är inte hela världen. Det får vi helt enkelt acceptera. Våra olikheter är dessutom vackra!

Vad tycker du om den här trenden? Smart eller galet? Ge oss din åsikt i kommentarsfältet på Facebook, eller dela vidare det här till dina vänner. Vem vet – det kanske kan få i alla fall någon att avstå från den här galenskapen!