Varningen i sommarhettan: Stoppa inte in isglass i vaginan

Vi är just nu inne i en rejäl värmebölja och likt förra sommaren har både Sverige och flera delar av Europa drabbats av extrem hetta. Enligt en rad olika prognoser verkar det dessutom som att temperaturerna kommer att stiga ytterligare på flera håll.

Människor tar nu till diverse olika metoder för att försöka svalka sig. En del nöjer sig med att sitta i skuggan, andra dricker extremt mycket vatten medan somliga sitter inomhus intill en fläkt.

Nu skriver brittiska tidningen The Mirror om rapporter som säger att kvinnor i ren desperation valt att försöka kyla ner sig genom att stoppa in isglass i sin vagina. Den här metoden är dock något som experter avråder starkt från.

Vi kan alla bli desperata när det blir för varmt och givetvis ska vi vara försiktiga när solens starka strålar ser till att termometern når skyhöga nivåer. Samtidigt gäller det att försöka vara smart och att greppa de vanligaste knepen – som att hålla sig i skuggan och att dricka mycket vätska.

Experten varnar

Blir man alltför desperat och tar till udda metoder – då kan det gå åt skogen.

Shutterstock

Att som kvinna stoppa in isglass i vaginan, som The Mirror nu faktiskt menar händer på sina håll, är dock något man bör hålla sig ifrån. I alla fall om man ska tro doktor Sarah Welsh, som var med och grundade kondommärket HANX.

Hon säger till tidningen Metro, som också rapporterat om den märkliga ”trenden”:

– Vaginan är uppbyggd av väldigt känslig hud. Därför kan saker som verkar ofarliga för andra delar av kroppen, om de kommer i kontakt med vaginan, skapa infektioner, irritation och åsamka skada. Det finns många saker som aldrig borde komma i närheten av en vagina och isglass är en sådan. Isen kan fastna i huden, vilket i sin tur kan vara skadligt.

Pixabay

Dela den viktiga varningen

Sarah Welsh tillägger också, enligt tidningen, att sockret som finns i glassen kan rubba den naturliga PH-balansen i vaginan – och det finns dessutom en risk att den kan brytas inuti slidan och sedan vara svår att få ut.

Så om någon nu, mot förmodan, skulle få för sig att stoppa in isglass i sin vagina för att få till en kylande effekt under värmeböljan – försök i stället med något annat. Gärna något säkrare och mer beprövat!

Snälla, tryck nu på DELA för att sprida den här viktiga varningen!