Viktiga varningen i sommarhettan: Stoppa inte upp isglass i vaginan

Precis som de senaste årens somrar har även denna bjudit på en rejäl värmebölja så här efter midsommar.

Visst är det härligt med varmt väder, det är vi ju sannerligen inte bortskämda med här i Sverige.

Men under årets varmaste dagar kan man ändå vilja svalka ned sig lite, det blir ju så fasligt varmt att ligga på stranden hela dagen.

Det finns självklart många olika metoder för att svalka ned sig, att ta sig ett dopp i det blå är kanske det allra vanligaste.

Men brittiska The Mirror har rapporterat om att människor tar till bra mycket mer desperata metoder för att kyla ned kroppen – nämligen att köra in isglassar i sin vagina.

Det är lätt att få en förnimmelse av panik när man blir för svettig, man vill bara slita av sig kläderna och hoppa ned i en kall sjö.

Isglassar i vaginan

Kanske är det därför som vissa kvinnor, enligt The Mirror, börjat tipsa varandra om att stoppa in isglassar i vaginan för att kyla ned kroppen inifrån.

Bildkälla: Shutterstock

Men expterna är eniga: det är ingen bra metod.

– Vaginan är uppbyggd av väldigt känslig hud. Därför kan saker som verkar ofarliga för andra delar av kroppen, om de kommer i kontakt med vaginan, skapa infektioner, irritation och åsamka skada, säger doktor Sarah Welsh, som var med och grundade kondommärket HANX, till Metro.

Sprida varningen viktigt

Sarah Welsh är nu väldigt mån om att så många som möjligt får ta del av informationen så att inga kvinnor råkar illa ut i sommarhettan.

– Det finns många saker som aldrig borde komma i närheten av en vagina och isglass är en sådan. Isen kan fastna i huden, vilket i sin tur kan vara skadligt, säger doktor Sarah Welsh, som var med och grundade kondommärket HANX, till Metro.

Bildkälla: Pixabay

Dessutom kan sockret i isglassen rubba den naturliga ph-balansen i vaginan.

Så – hur varmt det än blir i sommar och hur mycket du än vill svalka dig: välj ett annat sätt!

Tryck nu på DELA-knappen för att sprida informationen vidare!