13 hemligheter som ”alla” män kommer att ha i jul

13 hemligheter som ”alla” män kommer att ha i jul

Julen är en underbar högtid som bjuder på kärlek och gemenskap – men också hemlisar.

Man ska försöka gömma och dölja vad det är för klappar man handlat – och det gäller att kunna hålla minen när man blir utfrågad om sina shoppingrundor. Det kan vara en utmaning – men julen är ju så mycket mer än bara paket.

Du ska träffa svärföräldrarna, tycka till om årets julsnaps, umgås med släktingar man inte har någon direkt kontakt med, låtsas tro på tomten och hantera fullt ös från morgon till kväll.

Det kan bli en och annan vit lögn här och där, men det är ju för allas trivsel.

Därför tänkte vi nu avslöja 13 hemligheter som alla män har i samband med julen, men som vi aldrig vågar berätta för fruar eller flickvänner.

Givetvis är det här inte vetenskapligt bevisat och det gäller dessutom inte alla – men sådant är ju så självklart att det knappast behöver poängteras. Så ta det med en klackspark, men det är kanske ändå rimligt att ställa maken eller pojkvännen till svars efter att ha läst det här!

Pexels

1. Vad fasen köper man till en kvinna?

Det är samma fråga – varje gång. Jul eller födelsedag – alltid samma ångest. Vad tusan ska man köpa till henne? Givetvis vågar man aldrig ställa frågan – det här är ju tydligen något man ska kunna räkna ut på egen hand.

2. Hur ska hon tolka det här?

Inte heller något vi vågar erkänna, men alla män vet att kvinnor är bättre på att tolka gåvor än vad vi är. Kan det där nattlinnes upplevas för sexigt? Blir hon irriterad om jag köper något som hon kan använda vid matlagning? Tuffa frågor – få svar!

3. Julpyntet är överskattat!

”Ser du vad fint jag har gjort?” – det är en fråga man alltid riskerar att få under juletider. Det är dock alltid samma magkänsla – behövs det här verkligen? Det är granar, tomtar, stjärnor och dekorationer. Nu räcker det!

4. Försök se manlig och hård ut – du ska ju gilla snaps!

Julsnapsen – visst den är god till somliga rätter. När man tar sin tredje börjar det dock smaka lite väl beskt och starkt. Men härda ut nu, för tusan – det är ju meningen att du ska kunna dricka det här. Det ska dessutom framstå som att du gillar det.

5. Nu börjar svärfar igen…

Visst, svärföräldrarna är okej att umgås med – fast i lagom dos. När de ska börja med gamla anekdoter, prata om ens flickväns ex eller vill få en att utföra jobbiga sysslor – nej, då börjar tålamodet allt att tryta.

Piqsels

6. Snälla, låt mig slippa vara tomte!

Så länge småbarn är närvarande så det ju obligatoriskt med tomte. ”Måtte jag slippa” har nog de flesta tänkt. Att förställa rösten, sitta och läsa slarvigt skrivna etiketter och agera entusiastisk är inte det roligaste som finns.

7. ”Åh strumpor, precis vad jag behövde…”

Även om man blivit vuxen, så är det fortfarande roligast med hårda paket. Strumpor och sådant är alltid en besvikelse. Var är min nya TV, det senaste till grillen eller presentkortet på Systembolaget?

8. Blir det sex i kväll då?

Risken under julstöket är att man inte får så mycket tid till varandra i relationen. Det blir att man faller i säng – och sexlivet är inte direkt på topp. När allt väl har lagt sig och ytterligare en jul kan läggas till handlingarna – då måste det väl ändå vara dags för lite mys igen?

9. Vad fasen har jag gjort mot min ekonomi?

Julen är inte direkt en billig högtid. Det är mat, sprit, klappar och pynt som ska handlas. Det hela går liksom på automatik, men när man sätter sig ner och kollar hur mycket pengar som gått åt sammanlagt – då är hjärtattacken ofta nära.

Needpix

10. Nu ska jag börja träna igen!

Det är inte heller nyttigt att fira jul. Skinkmackor, pepparkakor, julöl och knäck åker ner som om det vore det sista som fanns kvar på jorden. Hela tiden går man med tanken att när det här väl är över – då jäklar ska man bli en atlet. Så blir det inte alltid – därför är det bäst att hålla den där tanken för sig själv.

11. Hoppas jag överröstas!

Dags för julsång? Ja, det är ju inte direkt ens favoritsyssla. Det finns dock alltid andra som gärna klämmer i runt bordet, så nu får man hoppas att de tar i så att ens egen ”skönsång” inte direkt sticker ut. Det är nog bäst för alla.

12. Nästa år blir det Spanien i stället

Julen är visserligen underbar, men den är också utmattande. Det slår en gärna att det någon gång kanske vore skönt att slippa allt stök här hemma och i stället resa bort med sina allra närmaste. En skön tanke – som det dock sällan blir något av.

13. Fasen vad skönt barnen har det

De får flest julklappar, slipper städa undan, får gå tidigare från bordet, se vad de vill på TV och dessutom styra och ställa med de vuxna. Barnen har det oförskämt bra – men det här ska ju vara deras högtid, så det är nog bäst att man håller klaffen.

Nu vet ni – här är männens hemliga tankar i jul! Tryck nu på DELA så att även dina vänner får veta om det här!