14 skrämmande bevis på att svenskar är världens mest lättkränkta folk

Jag vet inte vad ni tycker, men jag känner att vi svenskar blivit allt mer lättkränkta senaste åren. Det krävs inte mer än en vinkning innan somliga ska bli irriterade eller sura, känns det som.

Om sådant här har förändrats över åren är givetvis svårt att bevisa eller sätta fingret på, men det är trots allt så jag uppfattar det. Jag kan känna att vi måste tåla lite mer – en del verkar inte ha ett uns humor kvar.

Självklart ska vi respektera varandra och vara vänliga mot vår omgivning, men så fort något går fel så kan man inte gnälla eller ringa till tidningen. Det blir ju bara dumt – och jag tycker nog det är dags för oss svenskar att ta oss i kragen.

Det tror jag att de flesta av er kommer att hålla med om efter att ni sett de här 14 bilderna som med tydlighet bevisar att vi i Sverige nog är ett av världens mest lättkränkta folk!

Jag skrattade faktiskt gott åt de här bilderna. Många är på utklipp från tidningsartiklar, men det finns även en del annat roligt. Det är faktiskt makalöst hur lättkränkta en del människor kan vara – och det går ju bara att garva åt det hela!

1. ”Dagens ris till dig på Lucullus postavdelning som oombedd klistrade ett frimärke snett på ett viktigt brev och dessutom gav ett nonchalant bemötande. Min fru blev mycket sårad”.

Imgrum

2. Säg till någon att han eller hon är slarvig vad gäller sophantering – Gud vad hemskt!

3. Finns det inga gränser?!

4. Här verkar något hemskt ha hänt…

5. En sådan här hade nog många behövt!

6. Stöld av läsk – det värsta man kan göra!

7. ”Usch, de hade kläder på sig!”

8. Moderaten som blev ganska så upprört – av ett sommarprat.

9. Dumma duschstråle!

10. ”Hej polisen! Någon blåste mig på pengar – när jag skulle köpa olagliga droger!”

11. Det här må vara otroligt larvigt, men Michael verkar ändå ha lite humor – om man kollar in hans citat!

12. En glad kvinna – fy fasen vad hemskt!

13. Det gäller att välja sina strider…

Instagub

14. Kan vi inte sluta anmäla vinkningar? Polisen har nog bättre saker för sig…