27 unika bilder som avslöjar vad vilda fåglar gör när ingen ser på

27 unika bilder som avslöjar vad vilda fåglar gör när ingen ser på

Fåglar har alltid varit en symbol för frihet, men i och med att de kan flyga och ta sig till platser vi människor inte klarar av lika lätt, så framstår de som lite otillgängliga, exotiska och mystiska för oss.

Lyckligtvis, så finns det sätt att möta naturen och de fjärdebeklädda sötnosarna på – utan att man behöver skrämma dem eller åsamka någon skada.

Lisa, som på nätet går under pseudonymen Ostdrossel, har alltid fascinerats av fåglar – och ville desperat komma närmare de fina varelserna som då och då gick att se på håll i hennes trädgård.

Hon började undersöka hur det kunde göras möjligt och kom till slut fram till en helt klockren lösning – och resultaten får nu tusentals människor världen över att både skratta och fascineras.

Många fåglar kommer tillbaka

Lisa har på bild lyckats fånga massvis av vackra fåglar på nära håll – deras roliga ansiktsuttryck, majestätiska uppsyner och lite skojiga beteenden.

Hur gjorde hon det då? Jo, fågelälskaren skaffade en kameralösning som sitter fast på en automatisk matningsstation. Så när de olika fåglarna landar för att mumsa i sig en måltid så känner kamerans rörelsesensor av det – och börjar då att ta bilder.

I Lisas över 7 000 bilder stora fotoarkiv kan man se att många fåglar väljer att komma tillbaka med jämna mellanrum, så de verkar gilla hennes fina matningsstation. En win-win-situation, helt enkelt!

Nedan har vi, med inspiration från boredpanda, samlat 27 av de roligaste och mest sevärda bilderna som Lisa tagit!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

Bildkälla (samtliga): Ostdrossel

Visst var det häftiga bilder? Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så att fler kan få se de här underbara, söta och fascinerande fåglarna!