9 märkliga lagar från hela världen som du garanterat inte visste existerade

Att stifta lagar innebär ett enormt ansvar, ett helt folk ska lyda dem.

Men när jag ser den här listan över lagar, som fortfarande existerar, undrar jag verkligen hur lagstiftarna har tänkt.

Lagstiftningen har sett olika ut genom alla tider. De grundar sig ofta på kultur och speglar den syn på världen som rådde under just den tiden de stiftades.

Glömt stryka de gamla lagarna

Hur och varför lagarna på den här listan uppstått kan vi bara spekulera i, men det som är märkligt är att de fortfarande finns. Som att någon glömt att stryka dem ur lagboken.

Här är 9 av de märkligaste lagarna som finns, enligt sajten Thought Catalog.

1. Gå på tur naken i Schweiz
Sugen på att utforska den undersköna naturen i Schwiez? Glöm inte att klä på dig, det är nämligen olagligt att traska runt naken i alperna.

2. Kyssa någon med mustasch
Bär du på en ståtlig mustasch och vill visa din älskade lite kärlek när ni går på stan? Glöm det, i den amerikanska delstaten Iowa är det olagligt för en man med mustasch att kyssa en kvinna offentligt.

3. Dö i Westminsterpalatset
Ska man besöka det engelska parlamentet gör man bäst i att ha en god hälsa, det är nämligen olagligt att dö inuti byggnaden. Hur själva straffet skulle delas ut är tyvärr oklart.

4. Ha det för skönt på egen hand
Singelkvinnorna i delstaten Arizona, USA, har det tufft. Där är det nämligen olagligt att äga mer än två sexleksaker per person. Ertappas man med att ha flera så räknas det som kriminellt innehav.

5. Glömma frugans födelsedag
Det gäller att ha stenkoll på när ens fru fyller år om man bor i Samoa, annars riskerar man böter.

6. Snuskprat i sängkammaren
I amerikanska delstaten Oregon är det fritt fram att ha sex hur man vill, men glöm snuskpratet. ”Dirty talk” är nämligen strängt förbjudet. Exakt vad som räknas som just ”dirty talk” är inte helt fastslaget.

7. Gå berusad bredvid en ko
Brittiska bönder får hålla sig borta från puben när det ska vallas kor, det är nämligen olagligt att ”framföra en ko berusad” där.

8. Vända frimärket åt fel håll
Ska du skicka post inom England så gäller det att sätta frimärket åt rätt håll. Det räknas nämligen som landsförräderi att ha ett frimärke med drottningens huvud på vänt upp och ned.

9. Supa någon under bordet
På bjudhumör i Australien? Det går inte för sig, att supa ned en kompis i Australien kan nämligen resultera i böter.

Jag skrattade högt åt de här knasiga lagarna! Var inte snål nu, tryck på dela-knappen så att dina vänner också får sig ett gott skratt!