Bara i Sverige: 10 klassiker som inträffar varje midsommar – vare sig man vill det eller inte

Äntligen är det dags för midsommar – det kanske svenskaste vi har!

Sillen ska fram, likaså nubbarna, man ska dansa runt stången, bära krans, invänta det traditionsenliga regnet och umgås med nära och kära.

Det är underbart att få skåla för den svenska sommaren, men genom åren har det etablerats ett gäng ”klassiker” som man alltid nästan räknar med ska ske just den här dagen.

Att de slår in varenda gång är kanske en överdrift, men det är i alla fall skrämmande ofta hos många familjer och bekantskapskretsar.

Med anledning av det här har vi nu listat 10 svenska klassiker i bildform som nästan alltid inträffar på just midsommar. Vare sig man vill det eller inte.

Jag kan nästan garanterat att du kommer känna igen de flesta – annars är det kanske just det här året som de slår in!

1. Det är alltid något par som ska smyga iväg, gärna framåt småtimmarna, för att gosa till det lite. Plötsligt prasslar det kanske i en buske, eller så tar man bara ett ledigt rum. Lusten är svår att hejda!

Lessentiel

2. Efter några glas tappar man lätt omdömet. Det är inte sällan några (ofta män) får för sig att komma med vad de anser är helt geniala idéer på midsommar. Här exemplifierat av en en minst sagt riskabel el-lösning i poolen.

Facebook

3. Och ja, det ska ju alltid badas på midsommar. Hur jäkla kallt det än är!

Reddit

4. Fyllan gör sig ofta påmind på midsommarafton. Det här är den kanske mest givna klassikern! Det är alltid någon som får i sig lite för mycket.

Flickr

5. Det blir alltid lite bråk på midsommar. Antingen är det några släktingar som börjar diskutera politik, eller så blir det tjafs mellan ett kärlekspar. Drama, drama, drama!

Max Pixel

6. Något är ofta fel med midsommarstången, eller så ska folk försöka förnya den här traditionen – och det blir sällan bra.

Wikimedia Commons

7. Det glöms ALLTID något till maten. Är det inte jordgubbar så är det sillen. Är det inte smöret så är det osten. Man får nästan räkna med att klara sig utan i alla fall en av bufféns godsaker.

Wikimedia Commons

8. Det där förbannade regnet – som vi nästan aldrig slipper!

Flickr

9. När regnet väl lagt sig (om man har sådan tur), då kommer nästa plåga framåt kvällskvisten – de satans myggorna! Dagen därpå är således ofta benen fyllda med kliande, irriterande små bett.

10. Snapsen dricks upp – lite för snabbt. Den här punkten är en släkting till ”fyllan”, men samtidigt tycker vi att den förtjänar ett eget omnämnande. I synnerhet då den exemplifieras väl av pappa Rudolf, spelad av Peter Haber, från klassiska filmen Sunes sommar.

Jag kan inte sluta skratta åt detta underbara klippet!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/UrXeWrLpa_4″ /]

Tryck nu på DELA för att önska dina vänner en skrattfylld och härlig midsommar!