Det här händer i din kropp när du slutar att ha sex, nummer 7 är riktigt otäck

Det här händer i din kropp när du slutar att ha sex, nummer 7 är riktigt otäck

Det är få saker här i livet som är mer fantastiskt än riktigt bra sex. Det har man oftast tillsammans med någon man tycker om. Det är givetvis också lättast att upprätthålla ett aktivt sexliv i en välmående relation.

Med tiden tenderar dock det där som händer i sängkammaren att bli lite avmätt, men det gäller då att jobba vidare. Att sluta ha sex kan få negativa följder!

Det händer faktiskt saker med ens kropp då man slutar att ligga regelbundet, så att jobba för ett härligt och aktivt sexliv – det är helt klart värt det. Även i hälsosynpunkt.

Här är 7 grejer som enligt sajten iCreative händer när glöden helt avtar i sängkammaren!

1. Du blir sjuk oftare

När du inte har sex på ett bra tag så blir faktiskt ditt immunförsvar sämre. Baciller och virus får då lättare att spridas i din kropp och du har helt enkelt lättare för att bli sjuk.

2. Din stressnivå ökar

Sex är ett fantastiskt sätt för att minska stressen i ditt liv. Att ligga regelbundet minskar mängden hormoner i kroppen som gör dig stressad – och du blir därmed i stället mer avslappnad. När du inte har sex har du därför lättare att bli uppstressad. Det kan även leda till irritation.

3. Du får svårare att bli upphetsad

Ja, jag håller med – det låter konstigt. Faktum är dock att det är sant. Om man inte ”tränar” regelbundet blir för många personer svårare att bli upphetsade när det väl kommer till kritan. Män kan få problem med erektionen och kvinnor kan få svårare att få orgasm.

Punkt 6 tål att tänkas på

4. Dina drömmar förändras

En del människor upplever att deras sätt att drömma förändras när sexlivet inte är på topp. I många fall börjar man drömma konstigare och vissa kan uppleva att ens drömmar blir mer sexuella. En del kan till och med börja vakna mitt i natten på grund av orgasmer.

5. Sexlusten avtar

Om, eller när, kroppen märker att du haft det tungt på senaste tiden vad gäller att hålla igång sexlivet så minskar sakta men säkert produktionen av hormoner som styr ens sexlust. Du blir helt enkelt mindre sugen när du inte fått ligga på länge – hur konstigt det än kan låta. Samtidigt som den hormonella produktionen skiftar kan du också uppleva att den generella livsenergin förändras.

6. Känslorna för din partner förändras

När man i en relation börjar ligga allt mer sällan så kan den personliga kemin påverkas. Nästan alltid åt det negativa hållet. Du kan börja få olustiga känslor gentemot din partner och andra människor lär inom kort börja framstå som allt mer attraherande, spännande och attraktiva.

7. Självkänslan minskar

Det kommer sannolikt inte som någon jättenyhet att självkänsla och självförtroende minskar med ett hackande sexliv. Det handlar om att känna sig åtråvärd. Får man inte ligga kan det leda till nedstämdhet. Å andra sidan kan ett aktivt sexliv fungera som ångestdämpande som motverka depression.

Var inte blyg nu, DELA den här viktiga informationen vidare till dina vänner!