Endast i Sverige: 10 riktiga klassiker som inträffar varje midsommar – vare sig man vill det eller inte

Det har äntligen blivit dags för midsommar – det kanske allra svenskaste vi har!

Sillen, äggen och potatisarna ska fram – och likaså de traditionella nubbarna. Man ska dansa runt stången, bära blomkrans, vänta in den klassiska regnskuren och umgås i gott sällskap.

Det är, kort och gott, helt underbart att skåla in den svenska sommaren, men under årens lopp så har det etablerats ett antal riktiga ”klassiker” som man nästan alltid kan räkna med ska ske någon gång i samband med firandet.

Att de slår in vartenda år är nog att ta i, men det blir i alla fall förvånansvärt ofta inom en del släkter och bekantskapskretsar.

Därför har vi nu listat 10 svenska traditioner under just midsommarafton. De lever vidare vare sig man vill det eller inte – och jag kan garantera att du kommer att känna igen de allra flesta.

Annars har du då aldrig firat midsommar som man bör i Sverige!

1. De korkade idéerna

Efter några glas tappar man lätt omdömet, men det finns ju så mycket friskt och gott att välja mellan. Det är inte sällan som några (ofta män) får för sig att ställa till med vad de anser är genialiska idéer. Här exemplifierat av en minst sagt riskabel el-lösning i poolen.

Bild: Reddit

2. Det hemliga snuskandet

Det är alltid något par – gift, nyförälskat eller helt obekant – som ska smyga iväg och mysa. Det sker oftast framåt småtimmarna. Plötsligt prasslar det misstänksamt i en buske eller låter märkligt inifrån en garderob. Lusten är, som bekant, svår att hejda.

Bild: Pxfuel

3. Det självklara badet

Det ska alltid badas på midsommar – hur jäkla kallt det än är! Den som inte hakar på förtjänar ingen grädde på sina jordgubbar!

Bild: Pikist

4. Den klassiska fyllan

Fyllan gör sig ofta påmind på midsommar – och det här är den kanske mest självklara klassikern. Någon får i sig för mycket och ”checkar ut” tidigt. Förhoppningsvis utan att det föregås av tjafs och bråk.

Bild: Flickr

5. Det oundvikliga dramat

Det ska dock alltid finnas ett uns av drama på midsommar – annars saknas något. Antingen brinner det till under en diskussion om politik, eller så har någon gubbe sneglar lite för mycket på en annan kvinna. Alkoholen brukar också hjälpa till på traven.

Bild: Wallpaperflare.com

6. Problemen vid stången

Det är alltid något trassel med midsommarstången. Emellanåt ger sig också människor på att försöka förnya delar av den här traditionen – och det blir sällan lyckat.

Bild: Wikimedia Commons

7. Missen till maten

Det ska alltid glömmas något till maten. Är det inte jordgubbarna så är det osten, smöret eller den där mest självklara sillen. Man får helt enkelt räkna med att klara sig utan någon av bufféns tilltänkta godsaker. Alltid lika spännande att se vilken det blir!

Bild: Pixabay

8. Det traditionella ösregnet

Regnet – som sagt. Det hör till. I alla fall en rejäl skur. Sedan får gärna solen titta fram.

Bild: Pixabay

9. Myggjävlarnas ankomst

Om man har sådan tur att regnet avtar, då kommer nästa plåga – de förbannade myggen. Här brukar berusningsgraden kunna avgöra hur mycket man noterar och stör sig på dem – men dagen därpå är oavsett benen fyllda med kliande, irriterande och fula små bett.

Bild: Flickr

10. Den brutna armen

Stukad fot på studsmattan, sträckning i armen under brännbollen, bruten arm efter fall på fyllan eller såriga knän till följd av lättare cykelvurpa. Något tråkigt, av det här slaget, händer alltid.

Det är bara att hoppas att det inte blir alltför allvarligt. Här är det viktigt att man håller samman och hjälps åt så gott det bara går. Efter lite omplåstring kan firandet förhoppningsvis fortsätta.

Bild: Flickr

Snåla inte nu, tryck DELA för att önska dina vänner en härlig och skrattfylld midsommar!