Han lägger barnprograms undertexter på politikernas debatt – får hela nätet att skratta

Politik är givetvis viktigt och något som allt fler borde bry sig om, men med svåra termer och osexiga diskussioner finns en risk att det faller ett tråkigt skimmer över det hela.

Ibland kan det nog vara bra att lite skojigheter letar sig in i samhällets finrum.

Jag har alltid tyckt att politik är intressant. Det är ju på något sätt grunden för ett funderande samhälle – och även om de flesta av oss har olika åsikter om hur saker och ting bör fungera så kan vi nog vara överens om att politiker gör ett viktigt jobb.

Men när ämnen som klimat, bostadsbrist och arbetsmiljö ska diskuteras i oändlighet finns det en risk att det blir lite tråkigt. Svåra termer och luddiga formuleringar gör det svårt för många att hänga med i svängarna och att begripa vad som verkligen sägs.

Politiker är ju mästare på att linda in budskap så att de låter riktigt bra. Ibland kan man nästan komma på sig själv med att tycka att alla partier lovar bra saker, men då får man tänka en extra gång och inte låta sig själv vara så naiv.

För att väcka ett större intresse för politiken tror jag att mer skämt och stoj hade behövt leta sig in i finrummen. Nyligen agerade Stefan Löfven som ”Becks granne” när han var med i TV-programmet Hellenius hörna – och det blev stor succé.

Det statuerade dessutom ett exempel på det jag tror – att humor och politik faktiskt kan gå ihop.

För en tid sedan så var det en klassisk partiledardebatt från riksdagens kammare på SVT. Då gick dock något oerhört fel. Det lades av misstag på undertexten till ett barnprogram, vilket ledde till att debatten, med de seriösa stjärnpolitikerna, sjönk rejält i nivå.

Det här blev oerhört stort och skrevs exempelvis om på den amerikanska jättesajten boredpanda – men det hela är troligen fejk, har det visat sig.

Det såg, vad det verkar, aldrig ut så som det gestaltats i efterhand när det visades på TV, utan undertexterna har i ett senare skede lagts på av Imgur-användaren TheBlondeSwede som då körde ut bilderna på nätet.

Se det hela nedan! Det är, oavsett om det är fejk eller inte, oerhört roligt. Speciellt med tanke på hur det som sägs på TV ska uppfattas i det här fallet, alltså oerhört allvarligt och seriöst!

1. Stefan Löfven inleder seriöst!

2. Åsa Romson hakar på…

3. Urban Ahlin får kortslutning… 

4. Men kommer snart upp på spåret igen…

5. Ja, det har du ju rätt i…

6. Jan Björklund lovar stora grejer!

7. Nu börjar vi komma till de viktiga beskeden!

8. Säger man så till sina kollegor…?

9. Den där dinosaurietågsubåten är man ju peppad på att se!

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du tycker att mer humor behövs i politiken!