Lista: Så förändras din kropp och dina sinnen när du slutar att ha sex

Lista: Så förändras din kropp och dina sinnen när du slutar att ha sex

Att ha sex med den man älskar är, enligt de allra flesta i alla fall, bland de bästa känslorna en människa kan uppleva.

Är man gift eller tillsammans med någon länge så går det här med sex lite upp och ned. Vissa perioder har man mycket, vissa perioder har man mindre.

Men vad händer om man helt slutar ha sex?

Faktum är att det händer ganska mycket med kropp och själ om man inte har sex, så det är absolut värt att jobba på att ha en aktivt sexliv även om det känns motigt ibland.

Här nedan är sju saker som enligt sajten iCreative händer när glöden helt avtar i sängkammaren!

1. Nedsatt immunförsvar

När du inte har sex på ett bra tag så blir faktiskt ditt immunförsvar sämre. Baciller och virus får då lättare att spridas i din kropp och du har helt enkelt lättare för att bli sjuk.

2. Mer stress

Sex är ett fantastiskt sätt för att minska stressen i ditt liv. Att ligga regelbundet minskar mängden hormoner i kroppen som gör dig stressad – och du blir därmed i stället mer avslappnad. När du inte har sex har du därför lättare att bli uppstressad. Det kan även leda till irritation.

3. Svårt med erektion

Ja, jag håller med – det låter konstigt. Faktum är dock att det är sant. Om man inte ”tränar” regelbundet blir för många personer svårare att bli upphetsade när det väl kommer till kritan. Män kan få problem med erektionen och kvinnor kan få svårare att få orgasm.

4. Barnförbjudna drömmar

En del människor upplever att deras sätt att drömma förändras när sexlivet inte är på topp. I många fall börjar man drömma konstigare och vissa kan uppleva att ens drömmar blir mer sexuella. En del kan till och med börja vakna mitt i natten på grund av orgasmer.

5. Minskad sexlust

Om, eller när, kroppen märker att du haft det tungt på senaste tiden vad gäller att hålla igång sexlivet så minskar sakta men säkert produktionen av hormoner som styr ens sexlust. Du blir helt enkelt mindre sugen när du inte fått ligga på länge – hur konstigt det än kan låta. Samtidigt som den hormonella produktionen skiftar kan du också uppleva att den generella livsenergin förändras.

6. Svalare känslor

När man i en relation börjar ligga allt mer sällan så kan den personliga kemin påverkas. Nästan alltid åt det negativa hållet. Du kan börja få olustiga känslor gentemot din partner och andra människor lär inom kort börja framstå som allt mer attraherande, spännande och attraktiva.

Bildkälla: Shutterstock

7. Lägre självförtroende

Det kommer sannolikt inte som någon jättenyhet att självkänsla och självförtroende minskar med ett hackande sexliv. Det handlar om att känna sig åtråvärd. Får man inte ligga kan det leda till nedstämdhet. Å andra sidan kan ett aktivt sexliv fungera som ångestdämpande som motverka depression.

Kände du till detta?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!