Niclas Norlindh: 10 idiotiska beteenden vi måste sluta med år 2020

Nytt år – och ny idioti? Nej, det är kanske att se det lite väl negativt, men ska vi inte låta 2020 bli året då vi ger fan i att bete oss som trista puckon och i stället agerar förnuftigt, sunt, glatt och rimligt? Så blir det i alla fall om jag får bestämma!

På senare tid har alldeles för många människor, i alla fall här i Sverige, spridit hat på nätet, surat över småsaker och stressat sig före i kassaköer. När man betraktar skiten på avstånd är det ju så att man vill sjunka genom marken.

Nej, nu är det dags för en gemensam förbättring! Jag ger inte mycket för nyårslöften och sådant där, men jag tycker i alla fall vi kan enas om att bli vassare på en del saker. Därför har jag nu, utan inbördes ordning, listat 10 dumma beteenden som vi måste sluta med under det kommande året!

Bild: Public Domain Pictures

Sluta gnälla på småsaker

Vi svenskar måste vara bäst på planeten vad gäller att sura över småsaker. Något har gått upp 3 kronor i pris, det är en grej som inte fungerar, saker har blivit si eller så – allt ska det gnällas över. Cirka en gång på miljonen kanske det hjälper. Fokusera i stället på vad som är bra och stirra dig inte blind på enstaka detaljer här och var. Det är inte hela världen!

Sluta med ”vita månader”

Ja, det här tramset blir jag inte klok på. Visst fan är det hälsosamt att inte supa sig dyngrak varenda helg, men samtidigt verkar det här med ”vita månader” vara något som främst får den enskilda utövaren att känna sig som en nobelpristagare. När den nyktra perioden väl är över – då firar man med 17 bläckor de tre närmaste veckorna. Ni hör ju hur dumt det är!

MISSA INTE: Den 31 januari sticker gänget bakom ”Den som skrattar förlorar” ut på Östersjön för en 23 timmar lång kryssning med live-show, massa skratt och oförglömlig fest! Boka dina biljetter här!

Sluta vara så jäkla elaka

Logga in på Facebook eller Instagram och kolla in valfritt kommentarsfält. Jag ger mig fan på att du inom loppet av några sekunder kommer stöta på någon 57-åring vid namn typ Solveig, eller 14-åriga Amadeus, som spyr ur sig elakheter och svintaskiga ord. Det ska hånas, förlöjligas eller starkt kritiseras. Nej, nu får vi börja vara lite goa mot varandra igen!

Bild: PxHere

Sluta spontanförstöra våra kroppar

Vill du sticka ut från mängden i dag – ge då fan i att spruta in silikon här och var, lyfta både ansikte och röv samt transplantera hud från skrevet till läpparna. Det verkar inte finnas en enda gräns för vad vi gör med våra egna kroppar numera. Självfallet är det upp till var och en, man gör precis som man vill – det kan jag inte poängtera nog – men snälla, tänk i alla fall efter innan du piercar ändtarmsöppningen nästa gång, eller tatuerar in ”Carpe diem” i svanken under en förvirrad dagsfylla på Bali.

View this post on Instagram

Tattoo Convention Bucharest Photo by @atharia88

A post shared by Rolf Buchholz (@robuchholz) on

Sluta vara så förbannat stressade

Det är tydligen viktigare att riskera 19 människoliv än att komma 15 sekunder för sent till jobbet. En del folk är ju inte riktigt kloka när det kommer till stressnivån. Gasen ska pressas till max, det ska armbågas i kollektivtrafiken och rusas före när ICA-personalen öppnar en ny kassa. Det där kan inte vara bra för hälsan – sansa er lite, för fasen! I alla fall för er egen skull!

Sluta vara så jävla lata

Varannan svensk, eller något i den stilen, sitter just nu inne på ett nyårslöfte om att börja träna. Det håller i sig – i 14 dagar. Är det verkligen så jävla lata vi är? Nu får det ske bättring – nog för att man inte behöver motionera ihjäl sig de kommande 365 dagarna, men det tror jag inte heller att vår genomsnittliga medel-Svensson med enplansvilla i storstadsförort behöver oroa sig för. ”Jag ska bli mer miljövänlig”, sa garanterat någon annan vid 23.15 den 31 december. Jaha, då kanske du ska orka göra någon mer hjälteinsats än att låta bli att kasta metallburkar och gamla batterier i hushållssoporna.

Bild: Shutterstock

Sluta snåla – lev här och nu!

Många är mästare på att hålla i slantarna. Visst, sämre tider lär komma, men hur kul är det att sitta luspank år 2032 och inte ens ha något roligt att se tillbaka på? Spendera med måtta, men våga ha lite kul, för tusan. Unna dig en extra weekend i någon helt okej Europastad eller köp den där lite bättre flaskan rödtjut på Systemet varannan gång. Det är så klyschigt att jag får rota fram den klassiska spyhinken, men lev lite mer i nuet!

Sluta vara så tröttsamt lättkränkta

Ja, jag står fast vid att vi ska vara snällare mot varandra år 2020. Elakheter är ingen bra grej, men kom igen – ett skämt då och då har ingen dött av. Vi var så lättkränkta år 2019 att det ett tag kändes rimligt att det skulle införas förbjud mot att tilltala varandra. Det trendigaste man kan vara är att känna sig kränkt. Jag kräks. Skärp till er!

Sluta vara så tråkigt asociala

Vill du framstå som ett totalt psykfall som enligt den allmänna uppfattningen borde låsas in och forskas på likt du vore en avart av mänskligheten – testa då att säga ”hej” till någon på bussen eller i kön i mataffären. Ja, jag tar i för att få till en poäng – men kan vi inte enas om att bli lite mer sociala? Var inte rädd för att bjuda över grannen på en öl eller samla ihop kollegorna för en spontan middag på stan. Att vara inlåst, själv och knäpptyst behöver inte vara svenskens drömtillvaro.

Bild: Flickr

Sluta vara så sorgligt negativa

Det är begränsningar hit, problem dit och bekymmer här och var. Vad fan, försök i stället se det positiva i tillvaron. Är gasen till gasolgrillen slut? Det är en skitsak – då får man i stället rota fram den gamla kolgrillen som stått och dammat sedan 2003. Vilken grej – köttet får kanske rentav en extra fin smak av den där vackert fula rosten. Livet blir roligare om man försöker vara lite glad. Det finns dessutom tydligen forskning som bekräftar det.

Det var mina förslag på 10 grejer som vi måste bli bättre på under 2020. Kanske håller du med, kanske inte – men oavsett så vill jag ta tillfället i akt att önska dig, eller er, en underbar start på det nya året!

Förhoppningsvis kommer 2020 bli en enda stor succé för oss alla!

Är du sugen på ett starta nya året med ett skratt eller två – då kan du kolla in ett av mina favoritavsnitt från ”Den som skrattar förlorar” här nedanför!

Hoppas du också att 2020 blir ett bättre år än 2019? Tryck då på DELA, så att även dina vänner får läsa det här!