Niclas Norlindh: Här är 10 skämt som skänker lite tröst i coronamörkret

Det förbannade coronaviruset har kopplat ett järngrepp om världen.

Börser kraschar, dårar hamstrar toapapper för en livstid av rännskita och många tvingas stanna hem från jobbet. Läget är ovisst, minst sagt – och visst fasen är man lite nervös när man där sitter och dödar tid i sin karantän.

Men vet ni vad?

Det är i tider som dessa som humorn kommer väl till pass. Inget blir ju faktiskt bättre av att man bara deppar, oroar sig och ser allt som nattsvart. Nej, ett klockrent skämt eller två kan lyfta den värsta av situationer – och därför tänker jag nu bjuda på tio!

Förhoppningsvis kan de innebära lite tröst – och bjuda på några skratt – i coronakrisen. Får vi bara vara glada en stund så blir det lättare att se på andra saker med positivare ögon och det är precis vad vi behöver just nu!

En del av skämten handlar om just corona, andra är mer vanliga – alltså grova, usla eller helt otroliga. Mycket nöje – nu åker vi!

10 tröstande skämt i coronakrisen

Ja, även USA är ju hårt drabbat av coronaviruset – som inte ens kändisar är immuna mot. Inte helt omöjligt att den berömda filmregissören Quentin Quaran… eller förlåt, Tarantino, sitter hemma i sin lyxvilla nu. Instängd och bedrövad i sin karantän.

Jag tycker att det här skämtet är helt underbart! Aktuellt, dessutom.

När jag kom över det här skämtet var det så att det svartnade framför ögonen. Helt jäkla genialiskt! Jag testade det på en av mina ”Den som skrattar förlorar”-kollegor, men det blev ingen succé. Obegripligt.

Av någon jävla anledning är det kul att skoja om en lite obskyr stad som Uddevalla. Fråga mig inte varför. Sedan är ”halvö” också ett kul ord.

Vad vore en karantän, eller en pandemi, utan ett klassiskt bög-skämt?

Att de här aldrig blir tråkiga är både märkligt och underbart. Jag ger mig fan på att jag även som 83-åring – om man mot förmodan når ända dit – kommer att tycka att dessa är lika förbannat roliga.

Den här kanske man inte ska dra under första träffen med svärföräldrarna. Eller så är det exakt vad man ska göra. Skoj att testa dem lite. Se vad de går för. Ni får dock inte ge mig skulden om det går åt helvete.

Det här är ju, om något, ett program man vill se! Jag ger inte mycket för Big Brother, Paradise Hotel och sådan skit – men Bunden söker fru hade jag med säkerhet suttit klistrad framför.

Tänk att se BDSM-fanatikern Ronny, 37, från Osby gå på dejt. Man vet att det enda han vill göra är att … nej, vi ska kanske inte gå dit förresten. Oavsett, så är det en helt fantastisk idé. Ge mig programledarjobbet – nu!

Skämtet är, dessutom, så roligt att jag nästan tuppar av.

Haha! Det här så jäkla vasst! Nästan som att Uno Person har svårt att boka ett dubbelrum i Italien. Något med skämt om namn får det alltid att kittla till lite extra.

Sedan har jag aldrig förstått mig på amerikanernas förbannat jobbiga sätt att mäta längd på. Den där Sixten verkar ju dock vara en riktig jävla flaggstång!

Vi har väl alla hängt på en after-work någon gång, men varför inte testa after-wok? Man vet ju att asiater, lite generaliserande, gillar just wok – så givetvis är det vad de sysselsätter sig efter att alla måsten på arbetet är avklarade.

Enkelt skämt, men likväl helt fantastiskt! Fick höra det första gången på krogen i Kungsbacka. Bara en sådan sak.

Jag skrattade så att halsen höll på att hoppa ur led – om det nu ens är möjligt – första gången jag hörde den här usla vitsen.

Dels roligt att tänka sig att en italienare heter Per, dels kul att fundera kring vad det innebär att vara en ”fulländad tjockis”.

Ja, det här skämtet har nästan allt – och det får en att se ljuset i allt coronarelaterat mörker.

Herrejävlar – det blir knappast roligare än så här!

Givetvis måste man kunna skämta om det där satans viruset som förpestar världen just nu. Tänk dig dessutom en kalv som inte blir vuxen förrän den är 19 år. Det är så att man får börja famla efter defibrillatorn.

Jag la upp den här vitsen på Instagram härom dagen – och det var många som verkade flabba. Om ni ser någon som upplevs lite moloken under de här dagarna – dra då fram den här godingen, så kanske saker och ting ordnar upp sig.

Den här är så jävla usel och långsökt att man smäller av, men dessvärre gör det den också helt genialisk.

Tänk dig att Annie Lööf säger ”Korv unnar vi oss” och det går nog att ana ett ”Coronavirus” – i alla fall om man anstränger sig.

Jag skrattade så att stolen gav vika när den här tog sig in i mitt medvetande första gången. Sannerligen en stund att minnas.

Hahaha! Den här är vansinnigt vass!

Tydligen klarar sig inte ens Snövit och dvärgarna från den här bedrövliga pandemin. Jag ger mig fan på att Butter är bittrare än någonsin, Glader höjer nog stämningen i all bedrövelse, Kloker håller sig inne – och Trötter sover sig igenom hela skiten.

Prosit, den stackaren, får sitta själv i karantän. Tro fan det.

Hoppas nu att de här skämten fick dig på lite andra tankar – och kanske bjöd på ett skratt eller två. Det kan nog behövas i dessa tider.

Gör nu dina nära och kära en tjänst genom att trycka på dela-knappen, så att även deras coronamörker kan mildras med lite halvdan humor!