Niclas Norlindh: Här är de 10 roligaste skämten jag vet – om svenska partiledarna

Våra politiker får en jäkla massa skit. Helt rätt, tycker nog många – för det snackas ofta om brutna löften, dyster statistik, skandaler hit och skandaler dit. Samtidigt ska vi kanske vara ganska tacksamma över att det är några som orkar stå ut med oss svenskar.

Hur fasen hade det sett ut som inte en enda jäkel orkade ställa sig i plenisalen och skälla på en välkammad motståndare om sänkta skatter, migration, arbetslöshet, klimatmål och andra hypersexiga ämnen?

Det hade garanterat gått helt åt skogen för vårt avlånga land, men visst – klart som tusan att man kan bli trött på politikernas ofta glittrande löften, taskiga halvlögner och välintränade undanflykter.

Emellanåt behövs det verkligen något som får de vanligtvis rätt trista ämnena att bli mer levande.

Vet ni hur man gör då? Adderar humor!

Ja, för det brukar ju inte direkt den politiska dagordningen krylla av – och just därför tänker jag nu slänga mig in bland partiledarna och bjuda på de 10 roligaste (utan inbördes ordning) skämten och ordvitsarna som jag någonsin hört om den här välkända skaran!

10 skämt om Sveriges partiledare

Listan har precis NOLL med politiskt ställningstagande att göra, om nu någon skulle tro något annat. Här är det dum humor och sköna garv som regerar. Om man är socialdemokrat, moderat, miljöpartist eller röstar på SD … låt oss lämna sådant åt sidan för en liten stund!

Kanske ett av de bästa skämten vi någonsin haft med i ”Den som skrattar förlorar”.

Givetvis är det lite halvtaskigt och anspelar på Annie Lööfs dialekt som gör att bokstaven R gärna blir ett J, men wow – minns att det var som att det blev en blackout i skallen när jag hörde den här godingen första gången.

Haha! Den här tycker jag är riktigt vass!

Bara tanken på att det existerar ett adligt spöke får ju en att kippa efter andan, men att det dessutom skulle ha direkt slående likheter – främst gällande namnet – med Gustav Fridolin blir ju bara för mycket. Skrattattack.

MP:s högljudda motorcyklar

Vi fortsätter på Miljöpartiet-spåret – och drar fram en annan klassiker från ”Den som skrattar förlorar”. Nu är väl troligen inte just MP de klart största förespråkarna av motorcyklar, men då vet vi alla fall hur det skulle låta om någon av deras väljare skaffade en.

En fin hyllning till partiets tidigare språkrör Åsa Romson, dessutom.

Jag kunde inte hålla mig från att ta med en till på Annie Lööf-temat – och den här tycker jag är så himla briljant i all sin enkelhet.

Känns dessutom inte helt omöjligt att personer med namnet Gösta har en viss förkärlek för Centerpartiet. Det vore i alla fall otroligt passande.

Det debatteras ju hejvilt – lite överallt – huruvida sverigedemokrater är rasister eller inte, men utan att över huvud taget ta minsta ställning i den frågan så tänker jag påstå att det här skämtet är rätt jäkla roligt.

Det tror jag även en del SD-väljare tycker. Vi kan nog också alla vara överens om att vitsen har en rätt hög grad av sanning i sig – Åkesson VILL nog varken vara sist eller rasist.

LÄS MER: Här är de 10 roligaste skämten jag vet

Omänsklig salivproduktion

Riktigt uselt, jag vet – men det gör skämtet, på något sätt, också ganska roligt.

Ibland behöver man humor som inte är svårare än så här, men visst fasen drar det lite grann i mungiporna av tanken på att Mona Sahlin har en i det närmaste omänskligt god salivproduktion?!

Jag vet, numera heter Kristdemokraternas partiledare bara Ebba Busch, men hon verkar onekligen ha så kraftig hårväxt på fötterna att namnet som gift passade aningen bättre.

För att det här skämtet ska gå hem får man klämma in slutpoängen ”med skohorn”, som vi brukar säga – men sådana kan också vara ruskigt bra.

Här måste man eventuellt vara lite ekivokt bevandrad för att förstå skämtet – men låt mig säga så mycket som att ”sarre” är slang för en kroppsvätska som endast män har.

Addera lite gubbigt svett på det – och ja, det är sannerligen inte någon angenäm gammal vätskeblandning man skymtar framför sig.

Då förlorar M-väljare oskulden

Det finns något lite gulligt över den här vitsen – fråga mig inte varför.

Det finns säkerligen också viss sanning i själva skämtet – eller vad tror ni? Lite småkul är det i alla fall – den saken är klar!

Det är just nu ganska tuffa tider för statsminister Stefan Löfven. Kan det vara så att det här skämtet är något på spåren? Det låter vi kanske vara osagt, men jag fick mig i alla fall ett gott skratt första gången jag hörde det.

Det var mitt försök att bringa lite humor till den annars ganska trista politiken! Hoppas att du fick med dig i alla fall något skämt att dra för vänner och bekanta!

Njut nu av helgen, unna dig något gott – och framför allt ett gäng härliga skratt! Tryck dessutom gärna på dela-knappen här nedanför – då blir vi väldigt, väldigt glada!