Sandkonstnärens otroliga skulpturer tar nu världen med storm – se nu själv hans sagolika byggen på stranden

Om du är konstnär, så kan nästan allt vara ett potentiellt konstverk.

Sådant som för oss andra är enkla och triviala saker – som sopor, glas, plast, trä, grus och sand – kan av talangfulla personer omvandlas till fantastiska skapelser.

För Andoni Bastarrika är just sand det redskapet som låter honom få utlopp för sin otroliga kreativitet och konstnärliga skicklighet.

Det hela började för 10 år sedan under en vanlig dag på stranden med sina 2 döttrar. Han skapade en sjöjungfru av sand tillsammans med flickorna – och upptäckte då att den blev förvånansvärt bra.

Andonis otroliga sandskulpturer

Sedan dess har byggandet av sandskulpturer blivit en del av Andoni Bastarrikas vardag – och han går ofta till stränder för att låta sina händer skapa ren magi. Han gör allt från stora tjurar till skräckinjagande hajar och skrynkliga valpar.

Vid första anblick är det många som tror att djuret är riktiga, skriver Bored Panda.

Den så skicklige konstnärens skapelser sprids nu som en löpeld världen över – och på nätet (exempelvis på Instagram) hyllas sandskulpturerna till skyarna. Se nu själv några av Andonis otroliga projekt här nedanför!

https://www.instagram.com/p/B2NRzfbCy_R/
https://www.instagram.com/p/B0B6WlviVkS/
https://www.instagram.com/p/B1hLeLYjLpx/

Vilka fantastiska skapelser! Tänk att få se och uppleva de här sandskulpturerna på plats! Tryck nu på dela-knappen så att även dina vänner får se och fascineras av Andonis otroliga skicklighet!