Astrid Lindgrens sagofigurer har blivit 50 år äldre: ”Emils” fräcka sång får mig att skratta rakt ut

Det är många av oss som är uppvuxna med Astrid Lindgren och hennes fantastiska sagor. Många av de figurer och karaktärer som hon skapade blev verkligen folkkära och det råder inga tvivel om att hon påverkat en stor del av de tidiga åren för många av oss.

Jag kommer alltid känna värme och tacksamhet när jag tänker på Astrid Lindgren och vad hon gjort dels för Sverige och dels för barn i andra länder. Flera av hennes berättelser har ju faktiskt även nått utlandet – och jag är full av beundran för det som hon åstadkom som författare.

Dessutom verkade Astrid Lindgren vara en fantastisk och omtänksam person!

 

Här på Humorbibeln gillar ju att skratta. Det kunde man visserligen göra till flera av Astrid Lindgrens alla sagor och berättelser, men den humorn riktade ju sig många gånger till en lite yngre publik.

Skildrar vuxna livet

I en sketch som var en del av ”Parneviks Cirkusparty” 1992 så hade dock några av hennes mest populära karaktärer åldrats upp emot 50 år. Numret skildrar i stort hur livet blev när alla växte upp och blev vuxna.

Youtube

Det var flera kända ansikten som var med och gestaltade några av våra mest igenkända karaktärerna som Astrid Lindgren skapade. Det var Robert Gustafsson som Emil i Lönneberga, Bosse Parnevik som Bert (Karlsson på taket), Ulf Larsson som Tjorven, Pernilla Wahlgren som Pippi Långstrump och Lena Engman som Ronja Rövardotter.

Youtube

Showen (nedan) är nästan 10 minuter, men jag kan garantera att det är värt din tid. Uppträdandena är helt enastående och de tar verkligen fram nya sidor hos Astrid Lindgrens karaktärer – bland annat genom att koppla vad som sägs till lite vuxnare sammanhang.

Youtube

När Emil i Lönneberga kommer ut på scen och sjunger en fräck sång om bland annat politik och kontaktannonser så kan jag inte sluta skratta.

Jag tror även att Astrid Lindgren hade fått sig ett brett leende om hon såg det här! Helt underbart!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/mthPzoBKDNw” /]

Jag tycker att detta var helt underbart! Håller du med? Tryck då på DELA så att även dina vänner kan få ta del av det här roliga klippet! Det kommer garanterat att uppskattas!