Blyge mannen ska köpa kondomer – klassiska Macken-klippet är helt klockrent

Det finns väl ingen över 40 år som inte minns Macken med Roy och Roger?

Att tänka tillbaka på den underbara TV-serien, som sändes första gången år 1986, ger mig nostalgikänslor i hela kroppen – och det var en högtidsstund när man fick sätta sig ner i vardagsrummet och kolla på ett avsnitt.

Det var sannerligen humor på hög nivå – och jag kan verkligen sakna Anders Eriksson och Jan Rippe i rutan.

Roy, med sin speciella röst, och Roger, som alltid var lite slö, gjorde enorm succé ute i de svenska stugorna – och duon blev folkkär på direkten. Det finns mängder av minnesvärda scener från Macken, men den här (nedan) är helt klart min favorit!

Ska köpa kondomer

Dels för att den är lite fräck, dels för att jag tror det finns många som kan igen sig i den. Att köpa kondomer första gången var ju faktiskt lite genant och nervöst, vilket den blyge mannen (som spelas av Per Fritzell) i den här scenen gestaltar på ett fenomenalt sätt.

Bild: Youtube/Macken

Han försöker få Roy att förstå vad det är han vill ha, utan att säga det rakt ut – men det går inte speciellt bra. Snart kommer det dock in en dam som av en slump också ska köpa kondomer, men hon är inte riktigt lika försiktig av sig.

Han har ju en väldigt stor och tjock. Jag tar 30 sådana, extra large”, säger kvinnan innan och betalar och tar med sig en tipskupong på vägen ut.

Bild: Youtube/Macken

Jag ska dock inte avslöja exakt hur det slutar, men flera av er vet det säkert redan. Då kan det nog dock vara kul att få uppleva den här klassikern igen, det var garanterat ett tag sedan – och den här humorn blir dessutom aldrig gammal!

En del underhållning var verkligen bättre förr!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/mj2EJ2KOyzU” /]

Minns du också Macken? Tryck då på dela-knappen för att bjuda dina vänner på en kul nostalgitripp i dag!