Bosse Parnevik kliver in på scen som Jerry Williams – hårda passningen får publiken att vika sig av skratt

Bosse Parnevik är en av Sveriges största underhållare genom tiderna. Den 80-årige förre komikern och imitatören från Göteborg har fått miljontals att skratta högt genom åren – och jag tror inte jag är den enda som fylls av nostalgi när man tänker på alla hans briljanta påhitt.

I det här framträdandet (nedan) kliver Bosse upp på scenen som politikern Jerry Williams (som ju alla känner igen främst som artist). Han står bakom ett podium med texten ”VPK” (gamla Västerpartiet) – och går sedan loss med flera hårda passningar!

Publiken fullkomligt viker sig av skratt i bakgrunden!

Vad många inte vet är att Bosse Parnevik flyttade till Stockholm för att han var en duktig friidrottare. Väl i huvudstaden började han sedan studera till gymnastikdirektör.

Men karriären skulle snart ta en annan vändning!

Från Parneviks Revyparty

Efter att ha deltagit i Folkparkernas Artistforum i Västerås 1959 blev Parnevik riktigt känd, enligt Wikipedia. Han slog igenom på allvar i Lennart Hylands program Karusellen 1963 – och sedan var bollen i rullning.

I slutet av 60-talet var Parnevik så pass etablerad att han gjorde cirka 300 framträdanden i folkparkerna mellan maj och september.

Det här klippet är från Parneviks Revyparty på hans och Hasse Wallmans Chinateater 1985. Det är med andra ord 34 år gammalt, men trots det så häller det här uppträdandet än!

Youtube

Tyvärr så avled Jerry Williams 2018, men han var en otroligt omtyckt person som vi minns med stor värme – och det här klippet har garanterat fått honom att garva! ”Jerka” var ju en sann mästare vad gäller att bjuda på sig själv!

Kolla nu själv in det underbara uppträdandet! Jag kan inte sluta skratta!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/NyQroLz0630″ /]

Tryck nu på DELA om du också skrattat åt Bosse Parnevik genom åren!