Gay-lejon upptäckta i Kenya. Nu skyller regeringen på turister: Tror att bögar brutit sig in och lärt upp djuren

Ibland hör man saker som är så dumma att man bara skakar på huvudet. Det här är definitivt en av de gångerna.

Två lejonhanar i Kenya har fångats på bild under vad som inte går att missta för något annat än ett sexuellt möte. Böglejon helt enkelt.

Men eftersom Kenya är ett väldigt homofobiskt land så har nu officiella representanter för regeringen gått ut med vad de kallar en rimlig förklarning:

Lejonen måste ha lärt sig från att titta på turister.

Personligen säger jag som en person på Twitter skämtade om uttalandet:

Hatten av till de bögar som vågar ha sex framför lejon!

Youtube

Kenyas censurmyndighet menar att alltså att lejonen måste ha lärt sig av att studera homosexuella turister. Det är så dumt så jag vet inte vad. Det finns ju flera exempel som är bevisade på homosexualitet i djurvärlden.

– De här djuren behöver vård, för de har förmodligen influerats av homosexuella som har tagit sig in i parken och betett sig olämpligt. De måste ha kopierat det, eller blivit besatta. För de här djuren ser inte på film, säger Ezekiel Mutua, högste chef för Kenyas statliga censurmyndighet (KFCB), till Nairobi News.

Mutua menar också att djuren måste undersökas och isoleras. Han har tidigare gjort sig känd som landets moralpolis och brukar bland annat förbjuda tv-serier som han anser främjar homosexualitet.

Det är inte ovanligt med homosexualitet i djurriket. Det finns över 1500 arter där det har dokumenterats.

Bland annat hos delfiner, lejon, gorillor och elefanter.

Fotografen som tog bilden menar att mötet mellan lejonhanarna var uppenbart kärleksfullt.

Undrar om herr Mutua har sett den här filmen?

[arve url=”https://youtu.be/5vpMeASW0ec” /]

Tycker du också att det var otroligt fånigt av dem att  skylla på turister? DELA gärna den här artikeln för att visa ditt stöd för homosexuella, både djur och människor, i Kenya.