Klockrent: Förbjudna Papphammar-klippet – som fick miljontals svenskar att vika sig av skratt

Det sägs ibland att underhållningen var bättre förr.

Utan att vara alltför mycket av en bakåtsträvare, så är jag emellanåt benägen att hålla med. Jag minns flera roliga karaktärer från ungdomen som inte riktigt når upp till samma klass som det vi får se på TV i dag.

Givetvis finns det massvis av fantastisk humor även nu för tiden, men jag kommer alltid att sakna figurer som Gunnar Papphammar!

Gösta Ekmans underbara karaktär var en av de första som jag skrattade åt som liten. Det är lätt att minnas tillbaka till tidiga år när man fascinerades av den speciella och helt underbara humorn.

Visar sig naken i TV

Det var 1980 som svenskarna fick träffa Gunnar Papphammar för första gången. Den lite blyge och klumpiga herren blev genast folkkär och fick hundratusentals svenskar att ligga dubbelvikta av skratt hemma i soffan.

Gösta Ekman är ju sedan april 2017 tyvärr inte längre med oss, men alla fina minnen som han var med och skapade förtjänar verkligen att hyllas. Han var en underhållare av allra högsta klass.

Bild: Youtube

Den här sketchen (nedan) är min absoluta favorit med Papphammar. Att visa sig naken i TV, som han gör i klippet, var ju kontroversiellt på den här tiden – och ansågs lite förbjudet.

Samtidigt handlar det ju om att ”Ta säden dit man kommer”…

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/ma_yIWQEqWk” /]

Minns du också Papphammar? Tryck då på dela-knappen för att hylla den här underbara karaktären!