När ”Gösta” blev rasande – mitt under golfrundan

Skådespelaren Roland Janson, kanske mest känd som ”Gösta” i Sällskapsresan, har avlidit – vid 80 års ålder, skriver Göteborgs-Posten.

Janson dog under tisdagsmorgonen efter en tids sjukdom, rapporterar GP.

– Det är en väldigt tung dag i dag, säger vännen och skådespelaren Veiron Holmberg, som även han medverkade i Sällskapsresan, till tidningen.

Rolands roligaste filmscen?

Roland Janson gjorde TV-debut i Det löser sig 1976 och blev sedan känd i hela Sverige för sin roll som ilskne och otålige ”Gösta” i Sällskapsresan 1980. Han har även synts till i Rederiet, Storstad, Rena Rama Rolf och Jönssonligan på Mallorca.

Youtube

Man kan ha delade åsikter om vilka scener som är de roligaste Janson medverkar i, men alla som sett Sällskapsresan minns garanterat när han bjöd ut mäklaren på golf – och sedan blev helt rosenrasande.

Youtube

Som ni kanske kommer ihåg, så gick inte rundan så där lysande för ”Gösta”.

Bagen åkte i vattnet – tillsammans med bilnyckeln. Det blev helt enkelt en tuff eftermiddag – och man får vara tacksam för att det bara var på film. Roland Janson är dock i toppform – och jag kan inte sluta skratta åt den här underbara filmsekvensen!

Youtube

Det här är skådespeleri och humor i toppklass!

Kolla gärna in det minnesvärda klippet här nedanför!

För några av er verkar hela Sällskapsresan då börja spelas upp. Då får ni tyvärr spola fram till 1:01:32 för att komma till den aktuella scenen. Efteråt kommer sedan resten av filmen fortsätta spelas, men det är givetvis bara att stoppa precis var man vill.

Dela då gärna vidare den här artikeln för att hylla Roland Janson!

https://youtu.be/f-AWgVomx6k?t=3693

Vila i frid, Roland Janson! Vi glömmer dig aldrig! Dela gärna vidare för att hedra den här underbara skådespelarens minne!