30-årige Michael vägrar flytta hemifrån – nu stämmer föräldrarna honom: ”Har aldrig betalat hyra”

Att barnen flyttar hemifrån är ett ganska stort steg i ett hushåll. Det brukar kunna variera ganska rejält mellan syskon eller familjer när det sker, men i Sverige är det vanligast att man flyttar ut första gången när man är mellan 20 och 21 år, enligt Eurostat.

Att stanna hemma längre hos föräldrarna är givetvis inte fel. Det kan bero på en stor mängd orsaker – och jag skulle aldrig döma någon för att hon eller han inte flyttar förrän man exempelvis är runt 25 år.

Men ett fall i USA har nu fått enorm uppmärksamhet då en 30-årig man nu stäms av sina föräldrar för att han vägrar att söka eget boende. Mannen har aldrig betalat hyra – och fått föräldrarna att stå för både mat- och mobilkostnader.

Det är Michael Rotondos ilska som nu engagerat stora delar av nordöstra USA. Han flyttade hemifrån första gången när han var 20 år, men i samband med att han förlorade jobbet drygt ett och ett halvt år senare så erbjöd föräldrarna honom att flytta tillbaka under tiden som Michael sökte nytt jobb och en ny stabil inkomst.

Men han blev kvar betydligt längre än så. I dag är mannen 30 år gammal – och föräldrarna har fått nog. Nu tvingar de sonen att omedelbart flytta – men han totalvägrar.

CNY Central

Det hela har blivit så pass ansträngt att Michael nu stämts sina föräldrar.

– Sex månades uppsägningstid är en rimlig period för någon som varit beroende av andra personers stöd, säger han i rätten, enligt CNY Central.

Domaren gav dock föräldrarna rätt – och sonen måste nu söka egen bostad. Något som får honom mäkta irriterad.

CNY Central

Mannen medger dock att han aldrig någonsin betalat hyra och inte heller bidragit till hushållet på något sätt.

– Jag har aldrig krävt något, säger han.

Föräldrarna har dessutom stått för hans mat- och mobilkostnader hela tiden.

CNY Central

Efter rättegången berättade Michael för media att han tänker överklaga beslutet.

Vad tycker du? Gör föräldrarna rätt, eller borde de låta sonen bo kvar? Kommentera gärna, eller dela vidare för att visa att du tycker att det här är galet!