7 Eleven i Stockholm ansöker om att få börja sälja starköl och vin

Ska 7 Eleven få sälja starköl och vin?

Det hoppas nu i alla fall den välkända kedjan som sökt tillstånd för en av sina butiker i Stockholm.

– Utredning pågår, säger Carina Cutlip på stadens tillståndsenhet till Mitt i Stockholm.

Bild: Wikimedia Commons

7 Elevens ansökan gäller servering av starköl och vin under veckans alla dagar, mellan 12 och 01, i butiken på Folkungagatan 52. Kedjans önskemål bereds nu av staden – och om den skulle godkännas blir det första 7 Eleven i Stockholm att erbjuda alkohol.

Södermalms stadsdelsförvaltning säger dock nej.

Finns tydliga regelverk

Det är bland annat fältassistenter som gör bedömningen att butiken – och dess läge intill tunnelbanan och McDonalds – inte lämpar sig för servering av alkohol.

Bild: Pexels

”Den ligger i omedelbar närhet av miljöer där det är känt att många yngre ungdomar vistas”, skriver förvaltningen i ett remissvar, rapporterar Mitt i Stockholm.

Tumregeln säger att snabbmatsrestauranger inte uppfyller kraven på att få servera alkohol, enligt Carina Cutlip, enhetschef på stadens tillståndsenhet, som beslutar om serveringstillstånd.

– Jag kan inte uttala mig om 7 Eleven kommer att få tillstånd, men utredning pågår. Det finns tydliga regelverk kring menyn och hur maten tillreds, att det är restaurangliknande miljöer. Vi tittar på lagen och får göra en avvägning av konceptet, säger Carina Cutlip till sajten.

Starköl och vin på 7 Eleven. Tycker du det låter som en bra idé? Tryck då på dela-knappen!