80-åriga mamman saknar karlar på kvällarna – barnens festliga lösning hyllas nu världen över

80-åriga mamman saknar karlar på kvällarna – barnens festliga lösning hyllas nu världen över

Syskonen Simon och Annies mamma hade fyllt 80 och sade ofta till sina barn att hon kände sig lite ensam och att det inte fanns några roliga aktiviteter att göra.

Då fick barnen en briljant idé och bjöd in de närmaste grannarna på tebjudning en eftermiddag där åldringarna fikade, pratade och lyssnade på gamla grammofonskivor. Barnens påhitt blev så populärt att det fortsatte men i lite större skala.

Tebjudningarna bara fortsatte att växa och är idag ett fullfjädrat diskotek, The Posh Club, för pensionärer som hålls med jämna mellanrum, skriver sajten Vice.

Det är inte många fester som drar igång redan vid 14.00 på dagen. Men för pensionärerna i Hackney i London är det numera verklighet. Med jämna mellanrum får de klä upp sig, gå på lokal och dricka champagne och dansa till en Elvis-imitatör.

”Fått trosor kastade på mig”

Inträdet till den något ovanliga klubben, som äger rum i den lokala kyrkan, kostar fem pund, ungefär 60 svenska kronor, och besökarna dansar verkligen loss till musiken för vartenda öre.

– Innan jag uppträdde här för första gången så trodde jag det skulle vara lugnt i och med att de är lite äldre. Men det här är första gången jag har fått trosor kastade på mig på scen, säger Conrad Hamilton, Elvis-imitatören som brukar uppträda för gästerna till Vice.

Äldsta besökaren var 108 år gammal

Dicky Eaton är en av de som hjälpt till att anordna The Posh Club och har sett en hel del sedan klubben startade.

– Det här är nog den enda klubben i världen där vi fått skicka någon till sjukhus för att de glömt att ta piller, berättar han för Vice och tillägger att den äldsta besökaren klubben haft var hela 108 år gammal.

”De uppfann ju allt kul”

Eaton har hållit i många klubbar under många års tid, men har aldrig fått så positiv kritik som The Posh Club.

– Äldre kommer kanske inte ut för att träffa vänner lika ofta men på det här sättet så får de ta del av allt det som vanligtvis hör ungdomen till. Vad är det som säger att äldre inte kan ha kul? Egentligen har vi ju dem att tacka för allt. Det uteliv vi unga tar för givet idag är ju skapat av de äldre. De uppfann ju allt kul, säger Dicky Eaton till Vice.

Det här är en helt underbar historia som bevisar att man inte måste ha tråkigt bara för att man blivit lite äldre. Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får läsa den här fantastiska nyheten!