Aktivisten Naomi, 19, kallar sig ”klimatrealist” – och skickar ny passning till Greta Thunberg

Greta Thunbergs framfart har väl ingen missat?

Hon har på senare tid fått ta emot stora priser, talat inför världsledare och satt igång enorma folkrörelser. Allt som 17-åringen gör syftar till att väcka medvetenhet om klimathotet.

Alla är dock inte lika imponerade av den svenska miljökämpens kamp. Vi har tidigare skrivit om 19-åriga Naomi som kallas ”anti-Greta” och ”klimatrealist”.

Nyligen kom hon med en ny passning till Greta Thunberg.

Bild: Twitter

Åsikterna går isär om Greta Thunberg, men trots att hon bara är 17 år har svenskan hunnit med mer än vad många gör under ett helt liv. Att bli nominerad till Nobels fredspris – som bara är en av hennes många hedersbetygelser – är kopiöst stort.

Uppmanar folk att tänka själva

Det verkar som att inget kan stoppa Greta i hennes kamp för miljön.

Någon som dock inte verkar speciellt imponerad är tyska Naomi Seibt. Nyligen skrev vi om 19-åringen som kallats ”anti-Greta” och ”klimatrealist”, men som ännu så länge inte riktigt fått samma genomslag som sin svenska motståndare.

Bild: Youtube

Naomi, som jobbar för den konservativa tankesmedjan The Heartland Institute, menar att Greta sprider en dystopisk agenda tillsammans med andra ”klimatalarmister” – och hon uppmanar sina följare att tänka snarare än att drabbas av panik, vilket hon sagt i ett klipp som en tydlig blinkning till Greta.

I veckan ska Naomi tala på Conservative Political Action Conference där bland andra Donald Trump väntas medverka, enligt The Guardian. Förra året besöktes konferensen av 19 000 personer, men den här tyskan är inte ovan vid att tala inför folk.

Skickar syrlig passning till Greta

Hon följs av tiotusentals supportrar – och nyligen höll hon ett tal inför storpublik på ämnet yttrandefrihet i vilket hon åter igen skickade en syrlig passning till Greta och hennes anhängare.

Bild: Youtube

Efter att ha kallat sig själv ”klimatrealist” sa Naomi:

– Varför ska ni, när det gäller ett så här viktigt och vetenskapligt ämne, lyssna på någon ung tjej med blont hår som håller ett tal? och syftade på sig själv.

– Just, precis! Den här frågan, ”Varför lyssnar ni till en ung tjej?” är samma fråga jag ställer till alla som demonstrerar för Fridays for Future varje vecka. Det är exakt därför jag ber er att inte villkorslöst tro på vartenda ord jag säger, men ge mig chansen att tala – och lyssna noga.

– Fortsätt sedan att göra dina egna efterforskningar och forma din egen åsikt angående klimatet eller någon annan politisk fråga. Jag kan ha fel ibland. Skapa inte en ideologi utifrån vad en ung tjej säger – vilken politisk planhalva hon än rör sig på, sa 19-åringen, vilket får ses som en tydlig blinkning till Greta och hennes anhängare.

Naomi, som då och då lägger upp nya klipp på sin Youtube-kanal, har i dag över 53 000 följare. Den konservativa och kontroversiella tyskan rör upp starka känslor, men vågar – precis som Greta – stå för sina starka åsikter.

Vad tycker du om den här tjejen? Har hon rätt eller står du hellre bakom Greta? Dela vidare artikeln för att berätta din åsikt!