Aktivisten skapade kaos på McDonalds – här är hennes straff

En djur- och veganaktivist smetade ner McDonalds golv med fejkblod i staden Brighton. 24-åringen hade på sig en grismask när hon demonstrerade på snabbmatsrestaurangen i våras, men nu har hon fått sitt straff.

Det blir böter på 385 pund, motsvarande cirka 4 800 kronor, enligt Daily Mail. Därutöver ska hon utföra totalt 210 timmar samhällstjänst.

Hon var bara en av cirka 20 demonstranter som överraskade säkerhetsvakterna när de med skyltar i högsta hugg till sig in i lokalen och ropade slagord genom en megafon.

Smetade ut fejkblod på golvet

Det blev rejäl uppståndelse och polis fick komma till platsen.

Youtube

Iklädd en vit T-shirt med texten ”Meat the victims” hävdade den 24-åriga aktivisten, som var den som smetade ut fejkblod på golvet, i domstolen att hennes handlingar var lagliga – eftersom hon försökte rädda djur från slakt.

Hon berättade också att ”blodet” var ätbart eftersom det var en hemmagjord blandning av mjöl och färgämne. Syftet var att på ett starkt sätt lyfta fram djurens situation.

Det avvisades dock av rätten – och hon konstaterades skyldig till brott.

Döms till mer samhällstjänst

Robert Frost, biträdande chef på den drabbade McDonalds-restaurangen, menar att flera av kunderna blev upprörda.

– En av dem (demonstranterna) hade en högtalare och ropade slagord om hur det finns djur som dödas och de började kasta röd färg för att visa på blod i lokalen, säger han enligt Daily Mail.

Youtube

Veganaktivisten har dömts till 150 timmar obetalt arbete (samhällstjänst) efter att ha spottat en kvinna i ansiktet för att hon hade på sig en jacka med päls. Domaren adderade dock 60 timmar efter McDonalds-incidenten.

Därutöver fick hon böter på 385 pund, motsvarande cirka 4 800 kronor.

Vad tycker du om det här? Dela vidare för att berätta din åsikt!