Äntligen: Här kan du beställa alkohol från svenska krogar – direkt hem till soffan

Coronaviruset har ökat i Sverige de senaste veckorna, vilket fått regeringen att skärpa restriktionerna. Bland annat får inte krogar servera öl efter klockan 22.00 från och med idag, fredag.

Men i Malmö kommer man fortfarande att kunna beställa en iskall bärs från sitt favorithak – och få den hemkörd raka vägen till vardagsrummet.

Detta efter att Arbetsmarknad- och socialnämnden i Malmö kommun röstat ja till förslaget, skriver Aftonbladet.

För att minska smittspridningen av coronaviruset har regeringen beslutat att restauranger och barer inte får servera alkohol efter klockan 22.00. Krogarna ska sedan stänga 22.30.

Beslutet har kritiserats på flera håll då man misstänker att det kan bli trängsel i kommunaltrafiken när krogarna stänger samtidigt allihop.

Få favoritölen med hemkörning

Men på torsdagen röstade Arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö kommun igenom ett förslag som gör det möjligt för privatpersoner att beställa öl från krogen ändå – och få den hemkörd.

Bildkälla: Pixabay

Dock kommer det bara vara möjligt att beställa fram till 22.00, i enlighet med regeringens restriktioner. Serveringen möjliggörs genom att krogar kan ha cateringverksamhet för slutna sällskap.

– Jag är mycket glad över detta. Malmöborna har visat ett stort engagemang för sina favoritrestauranger och för att de ska överleva krisen. Nu kommer Malmöborna att kunna hjälpa till ytterligare, säger nämndens andra vice ordförande Helena Nanne (M) till Sydsvenskan enligt Aftonbladet.

Bildkälla: Pixabay

Finns på andra håll i landet

Vid leveransen kommer också nykterhet och ålder att kontrolleras, för att göra det hela så säkert som möjligt.

Det är dock inte bara i Malmö kommun som man kan beställa hem öl från krogen, utan även i Nacka och Växjö.

Det återstår att se om fler kommuner också gör samma val, för att rädda den lokala restaurangnäringen.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Känner du någon som kommer att jubla över det här beslutet?

Tryck då på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!