Äntligen: Nu kommer unika korvpizzan – med korvfyllda kanter!

Pizzan slog igenom på bred front i Sverige på 70-talet och är idag en riktig klassiker. Vi är nog många svenskar som kan rabbla upp de första åtta pizzorna på den nästan alltid likadana menyn.

Pizza kan, som vi alla vet, toppas med precis vad man vill och det finns många vattendelare som ger upphov till vilda diskussioner. Banan eller ananas på pizza brukar få hälften av sällskapet att rynka på näsan medan den andra hälften tycker det är kanongott.

Men nu kommer en pizza som alla kan enas kring att den är jättegod – den har nämligen korv som topping och i kanterna, skriver sajten Delish.

Det som är så bra med pizza är att man ha vad man vill ovanpå. Tonfisk, ananas, banan, kyckling, kebab eller korv – det är helt upp till en själv. Just när det gäller korv på pizza så är det oftast någon typ av salami det rör sig om. Men nu kan kan få sin pizza med helt vanlig varmkorv på.

Varmkorv inbakad i kanterna

Det är pizzakedjan Dominos som nu släpper en ny pizza som heter – just det – Hot dog pizza.

Den kommer i två varianter: som en inbakad Calzone där man hittar varmkorvar inuti pizzanknyttet, och som en vanlig pizza med varmkorv som topping och inbakad i kanterna.

Utöver varmkorv så hittar vi mozarella och senap på pizzan.

Bildkälla: Facebook

Hamburgare på pizzan

Dominos nöjer sig dock inte där, utan släpper även en pizza för alla som älskar hamburgare. Den pizzan är toppad med tomatsås, mozarella, kött, lök, saltgurka, tomat och hamburgarsås.

Den bär föga förvånande namnet The burger pizza.

Dominos finns idag i södra Sverige och det är i skrivande stund oklart om dessa pizzor kommer till Sverige.

Vilken dröm för alla korvälskare! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!