Att födas i december ger en person flera fördelar i livet, visar studier

Jag brukar tänka att det faktum att jag är född i mars har ganska lite att göra med hur mitt liv blev och vem jag är. Min grundtanke är att de saker som man uppnått i livet främst beror på ens hårda jobb och kämpaglöd.

Därför har jag heller aldrig funderat kring vilken som är den perfekta månaden att födas i.

Det finns dock forskning som visar att bebisar som föds i december kan få med sig flera olika fördelar in i livet.

Det kan vara så att julen överskuggar eventuella födelsedagsfiranden under årets sista månad, men så kanske det inte borde vara? Njae, studier indikerar att det är värt att fira att man fyller år i december.

Är oftare morgonpersoner

Till att börja med, så har en studie kommit fram till att barn som föds i december ska sova bättre. Forskningen indikerade att bebisar som föds under årets sista månad somnar både snabbare och tidigare än andra.

MaxPixel

En annan studie menade att decemberbarn också har en ökad sannolikhet för att vara ”morgonpersoner”.

Inte bara det – de här barnen kan också se fram emot ett längre liv. En studie i Journal of Aging Research visar att bebisar som är födda i december har en större chans än andra att bli hela 100 år.

Om det här inte räcker för att övertyga dig om decemberbarns förträfflighet, så har annan forskning kommit fram till att personer som fötts mellan september och december har en minskad risk för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.

Sällan involverade i bråk

Det går givetvis hand i hand med tidigare nämnda fördelar.

En annan studie har lagt fram slutsatsen att människor som fyller år under årets sista månad är snällare. De ska alltså mer sällan vara involverade i kontroverser och bråk.

MaxPixel

Det finns dock mer än hälsofördelar om man fyller år i december. En studie har kommit fram till att de yngsta personerna i en skolklass har en större sannolikhet att öka på sin intelligens.

Vem kunde veta det här? Känner du någon som är född i december? Tagga då den personen i kommentarsfältet på Facebook och DELA vidare artikeln till alla du känner!