Bara 1 av 7 får rätt på första försöket: Kan du lista ut svaret på kluriga gåtan?

I dagens tekniska samhälle hjälper ju datorer oss att tänka nästan vad man än ska göra. Snart behöver vi väl knappt använda hjärnan själva. Därför kan det vara bra att hålla igång geniknölarna med lite olika tester och utmaningar.

Det har dessutom blivit lite av en trend på nätet under senaste tiden, vilket ju då faktiskt får anses vara väldigt positivt.

Jag har alltid tyckt om att sitta med olika gåtor och kluringar. Det kan handla om allt från ren matematik till att man ska lista ut vad som egentligen försiggår på en bild.

Numera tror jag att vi mer än någonsin tidigare behöver den här typen av hjärngympa. För en liten tid sedan var sudoku oerhört populärt bland svenskarna. Korsord har nästan alltid varit stort – och nu under senaste året känns det som att lösandet av små tester på nätet vuxit allt mer.

Det här är givetvis en positiv utveckling. Hjärngympa är en av de saker i livet som man nog inte kan få för mycket av.

Den här gåtan (nedan) hittade jag på nätet tidigare i dag – och jag kände att jag ville skicka den vidare till er. Tydligen är det så att bara 1 av 7 vuxna svarar rätt på första försöket! Hur man kommit fram till det vet jag faktiskt inte, men att komma på rätt svar är inte lätt, så det känns fullt rimligt.

Vilket var världens högsta berg innan dess att Mount Everest upptäcktes?

Tänk nu efter en liten stund – sedan kommer svaret under bilden på just Mount Everest här nedan!

Pixabay

Rätt svar är: Mount Everest (det var ju högst även när det inte hade upptäckts)! 

Tryck nu på DELA-knappen om du hade rätt på gåtan, eller om du bara vill bjuda dina vänner på lite hjärngympa i dag!