Bengt-Arne skickar kronofogden på Stefan Löfven – efter statsministerns uteblivna pensionshöjning

Att vara politiker är nog ingen dans på rosor. Visst är det bra betalt och man slipper smutsa ned sig under arbetstid. Men våra politiker har också ett enormt ansvar, de ska ju styra landet efter bästa förmåga.

Man kan tycka lite vad man vill om de som styr Sverige idag, men nog får man anta att de gör sitt bästa även om resultatet varierar lite till och från. Oavsett var man står politiskt så finns det dock aldrig anledning att gå till personliga påhopp eller glåpord mot våra politiker.

De är människor, med familjer och barn precis som vi andra, och borde få kunna sköta sina yrken utan att behöva motta hot och hat.

Att ställa politikerna mot väggen är dock en helt annan sak – det både kan och bör man göra. Det finns såklart olika sätt att göra det på, men frågan är om inte Bengt-Arne Bursöheim tar hem priset.

Bengt-Arne 81 år och bor i Halmstad. Efter att Stefan Löfven under en frågestund i riksdagen sagt att svenska pensionärer fått 2 000 kronor mer i pension väntade Bengt-Arne på sina pengar.

Men förgäves.

”Skickat honom en faktura”

Nä Bengt-Arne väntat i över tre månader fick han nog. Så han skickade en faktura till statsministern för att få sina pengar, men inte heller nu dök den höjda pensionen upp.

Då tog Bengt-Arne det hela till nästa nivå – han kontaktade kronofogden.

Bildkälla: Twitter

”Stefan Löfven stod i tv och påstod att jag fått 2 000 kronor mer i pension. Jag har inte sett några, så därför har jag sänt honom faktura på pengarna för första tre månaderna på 6 000 kronor. Jag har sänt påminnelse, inget svar så därför får han nu en ny möjlighet innan den går till Kronofogden” skriver Bengt-Arne jämte sin faktura.

Fakturan ligger på totalt 6 923 kronor, där 6 000 kronor är för pensionen och resten är omkostnader plus ränta.

”Förbaskat bra gjort”

Bengt-Arnes roliga tilltag letade sig snabbt ut på nätet där det gjort stor succé.

”Förbaskat bra gjort” lyder en kommentar.

”Fullständigt briljant!” lyder en annan.

”Hur bra som helst. Bengt- Arne for president” lyder en tredje.

Utöver att bussa fogden på statsministern så har Bengt-Arne även startat en namninsamling för att höja pensionen, som du hittar här.

Vilken vardagshjälte Bengt-Arne är! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!