Bonde larmar 112 om livsfarlig tiger i ladugården, 1 timme senare inser polisen jättetabben

Bonde larmar 112 om livsfarlig tiger i ladugården, 1 timme senare inser polisen jättetabben

När man drabbas av panik så är det inte alltid enkelt att tänka smart och rationellt. Då fattar man ofta lite halvdumma beslut som senare kanske ångras. Det bästa är oftast att försöka sansa sig, andas och fundera en liten stund över hur man bör agera – trots tidspress.

Men hur det kan gå när så inte sker fick vi nyligen ett bra exempel på när en skotsk bonde plötsligt upptäckte en tiger bland kossorna inne i sin ladugård.

Den 24-årige skotske mannen, vid namn Bruce Grubb, hade en liten festtillställning inne i sitt hus när han bara skulle gå ut och kolla till sina kor. Då upptäckte han, till sin stora fasa, att en tiger hade tagit sig in i ladugården.

Bonden ringde omgående polisen som först hade svårt att tro honom. Då skickades en bild till en av stationens vilddjursexperter som ansåg att det handlade om en riktig tiger.

Scottish Sun

På vägen till bondgården ringde man dessutom upp en närliggande djurpark för att undersöka om en tiger hade rymt – men så var inte fallet.

Vägrade lämna bilen

Väl på plats, med hundar och kraftfulla vapen, avvaktade man under knappt en timme för att se om tigern skulle agera på något sätt – men den låg kvar på samma ställe inne i ladugården.

Scottish Sun

Enligt Grubb, som talat med tidningen Scottish Sun, var en av konstaplarna så rädd att han vägrade lämna sin bil.

Men till slut, när polisen valde att närma sig djuret, så märkte man att det hela var en bluff. Tigern var ett enormt gosedjur.

– Jag trodde hela tiden att den var riktig. Jag var skiträdd, säger bonden till tidningen.

Bruce Grubb

Polisen lämnade givetvis platsen, men frågade först Bruce Grubb om de fick behålla tigern som en maskot på stationen. Man ansåg dessutom att bonden inte hade ringt polisen med ont uppsåt, utan att han – precis som dem – trott att tigern var levande.

Scottish Sun

Det är fortfarande oklart hur det enorma gosedjuret hamnade inne i bondens ladugård.

Tryck nu på dela-knappen om du också tyckte detta var knasigt!