Brandmännens ”regndans” hyllas nu över hela nätet

Blåljuspersonal är sanna hjältar – det är min bestämda uppfattning.

Poliser, sjukvårdare och brandmän sliter för att hålla oss medborgare säkra och det ska vi vara otroligt tacksamma för. Räddningstjänsten kämpar just nu över stora delar av Australien för att handskas med hemska skogsbränder som förstör hem, natur och för djurlivet.

När det nyligen kom ett ösregn över området Rollands Plains så valde brandmännen att fira med glädjetjut, leenden och en regndans. Det sistnämnde hyllas nu stort på nätet.

Sliter dag och natt mot bränderna

Många av er har säkert läst om läget som råder i Australien just nu. Klimatet där är ju helt annorlunda än det vi har i Sverige – och flera skogsbränder har förstört stora områden med natur. Människor har tvingats fly från sina hem och många djur har dött.

Bild: Wikimedia Commons

För att få ett stopp på hemskheterna sliter brandmän dag och natt mot elden. Det är en tuff kamp, men samhällen har kommit samman genom att stötta räddningstjänsterna med mat, dryck och viloplatser, skriver Ladbible.

Nyligen kom det som alla hade väntat på i delstaten New South Wales. Ett ösregn började vräka ner över området Rollands Plains.

Bild: Facebook/Leongatha Fire Brigade

Eldarna i skogspartierna lade sig och brandmännen på plats kunde se på när de fick hjälp att vinna sin livsviktiga kamp.

Ett viktigt delmål

Det fick personalen hos lokala räddningstjänsten Leongatha Fire Brigade att jubla – och i ett klipp som man lade upp på Facebook kan man se hur de firar med en ”regndans”.

Klippet har nu fått enorm spridning. Den glada, lättade och modiga personalen hyllas från alla håll och kanter.

Bild: Facebook/Leongatha Fire Brigade

Trots att läget fortfarande är kritiskt i flera områden, så kunde man se det här som ett skönt delmål i kampen mot de cirka 50 återstående bränderna, enligt NSW RFS.

Vilka otroliga hjältar! Underbart också att de kan bjuda på sig själva! Tryck nu på dela-knappen för att stötta de här modiga brandmännen!