Brevbäraren Jon, 39, jobbar i barnsliga utklädnader – vill få folk att skratta i coronakrisen: ”Lyft humöret på hela samhället”

I dessa tuffa coronatider måste vi alla göra vi kan för att lyfta varandras humör. Allt kan inte få vara dystert, mörkt, deprimerande och tråkigt – det vägrar jag helt enkelt gå med på.

Tack och lov finns det folk som håller med.

Brevbäraren Jon, 39, är en av dessa – och han sprider nu massvis av glädje på sina rundor genom att klä ut sig i märkliga förklädnader.

Coronaviruset har kollat ett järngrepp om världen – och påverkar oss alla. Rik som fattig, ung som gammal – ingen kan känna sig trygg eller säker. Därför behövs humorn och skratten mer än någonsin. Det är i alla fall min bestämda åsikt.

Vill dra sitt strå till stacken

En som håller med är den brittiske brevbäraren Jon Matson.

Han är en 39-årig tvåbarnspappa som jobbar för Royal Mail. I dessa tuffa tider bestämda han sig för att dra sitt strå till stacken för att glädja sina medmänniskor – och började därför ha på sig roliga och udda förklädnader under sina rundor på arbetspassen.

Företaget tillät den klockrena idén så länge han behöll sin ID-bricka och sina jobbskor.

Många människor fast i karantän har uppskattat hans kreativa upptåg.

– Det är en hel del som känner stor osäkerhet just nu och när du är en av få personer som de får se under dagen, förutom sin familj då, så tycker jag man ska utnyttja den situationen till att försöka bjuda dem ett leende på läpparna, säger Jon till Sunderland Echo.

Lyft humöret på ett helt samhälle

Hans utstyrslar, som liknar allt från en riddare till hemmafru i gammeldags klänning, har fått många att sitta och vänta på sin post om dagarna.

– Det har lyft humöret på ett helt samhälle, berättar Jon för BBC.

Zoe Grant är en av de som bor på brevbäraren runda.

– Jon sänder en positiv signal till alla som bor här. Jag är stolt över att ha honom som brevbärare och kan knappt vänta på att se vad han hittar på härnäst, säger hon, enligt The Mirror.

Jag tycker att det här är helt underbart! Jon gör sitt viktiga jobb, men sprider samtidigt glädje genom att bjuda på sig själv! Tycker du också att han förtjänar att hyllas? Då hjälps vi åt att göra det genom att trycka på dela-knappen!