Britta, 64, lurade staten på 150 miljoner kr – spenderades på lyxhus, hästar och champagne

Att gå i pension brukar, för de allra flesta, innebära en lite mer åtstramad ekonomi då det gäller att klara sig på de pengar man sparat ihop under arbetslivet samt pensionspengarna.

Men 64-åriga Britta Nielsen från Danmark hade andra planer. Istället för att förlita sig på pensionspengarna lurade hon den danska socialstyrelsen på över 150 miljoner svenska kronor, skriver danska Extrabladet.

Britta Nielsen var anställd hos den danska socialstyrelsen i 41 år. Under de åren jobbade Britta med myndighetens ekonomisystem, vilket gav henne tillgång till myndighetens alla pengar.

272 överföringar till eget konto

Av kollegor beskrivs Britta som en härlig medarbetare med stor arbetsvilja, men skenet bedrog.

Mellan 2002 och 2018 förde Britta Nielsen över pengar från socialstyrelsens konto direkt till sig själv, istället för att ge pengarna till sociala ändamål.

Sammanlagt gjordes hela 272 överföringar från socialstyrelsens konto till Brittas eget privatkonto – till en summa av 111 miljoner danska kronor, vilket motsvarar drygt 157 miljoner svenska kronor.

Brände pengarna på hästar och champagne

I september 2018 kom plötsligt inte Britta till jobbet. Hon efterlystes då av polis över hela världen och kunde till slut gripas i Sydafrika, där hon köpt ett lyxhus.

Utredningen har även visat att Britta brände mycket av sina pengar på hästar och champagne.

Bildkälla: Reddit

Gick knappt att känna igen

Vid gripandet hade Britta förändrat sitt utseende så pass mycket att hon knappt gick att känna igen.

Utöver henne själv så utreds även hennes tre barn som även de misstänks ha deltagit i det storskaliga bedrägeriet, då de ska ha mottagit upp till 16 miljoner kronor av de stulna pengarna.

Hennes son är häktad men hennes två döttrar är fortfarande på fri fot.

Britta riskerar nu åtta års fängelse.

Att stjäla är aldrig bra – men om man väl gör det så gäller det att sätta sprätt på pengarna! Tryck på dela-knappen så dina vänner också får läsa om den här spektakulära stölden!