Därför är gin & tonic pollenallergikerns bästa vän i sommar

Att vara pollenallergiker kan vara riktigt jobbigt emellanåt. Jag minns att förra året var ganska lugnt, men den här sommaren verkar det bli betydligt kämpigare. I alla fall så har våren varit tuff.

För oss som har det här gäller det att söka upp de hjälpmedel som finns för att undvika snorig näsa och rödsprändga ögon. På något sätt vänjer man sig aldrig – och jag är ofta avundsjuk på de som inte påverkar av pollen över huvud taget.

Nu kommer dock en väldigt glad nyhet för alla oss pollenallergiker!

Alkohol förvärrar vanligtvis problemen för pollenallergiker, men nu har det konstaterats att det finns en populär dryck som även de med snorig näsa och röda ögon kan avnjuta i sommar. Härligt med en positiv nyhet efter en tuff pollenvår!

Shutterstock

Många av oss som har den här allergin kan känna att symtomen blir tydligare när man fått några öl i kroppen, men nu skriver tidningen The Independent att forskning kunnat konstatera att gin är det klart bästa spritalternativet för pollenallergiker.

Mörka och fermenterade alkoholdrycker innehåller histamin och sulfiter, vilket triggar de allergiska reaktionerna. Gin, däremot, har väldigt låga halter histamin och knappt några sulfiter alls, enligt den nya studien.

Shutterstock

Man kanske inte kan se det som ett botemedel – alkohol ska alltid konsumeras med måtta – men det här innebär i alla fall att pollenallergiker i sommar kan avnjuta exempelvis en gin & tonic utan att förvärra symtomen.

Det här tycker i alla fall jag var en oerhört glädjande nyhet! Att få sådant här svart på vitt är ju alltid trevligt! Nu kanske inte varenda pollenallergiker gillar gin & tonic, eller bara spritsorten i sig – men jag har i alla fall träffat få vuxna som inte kan njuta av att sippa på en välgjord och iskall ”GT”.

Snåla inte nu, DELA det här med alla dina allergiska eller gin & tonic-älskande vänner!