Donald Trump föreslår stor lagändring – för att kunna få till den perfekta frisyren

Donald Trump vill göra en ändring i amerikansk lag som reglerar duschmunstycken och vattentryck – bland annat för att presidenten menar att förutsättningarna som i dag tillåts inte är bra nog för hans hår, skriver Sky News.

Det har föreslagits förändringar som ska tillåta en ökad mängd vatten som kan passera genom ett duschmunstycke i USA. År 1992 begränsades vattentrycket till att strax under 10 liter (2,5 gallons) i minuten fick sprutas ut i duschar och handfat.

”Mitt hår måste vara perfekt”

Det nya förslaget kommer efter att Trump i juli beklagade sig över vattentrycket i landet.

”Du tar en dusch, men vattnet kommer inte ut. Du tvättar händerna, men vattnet kommer inte ut. Så vad ska man göra? Bara stå där onödigt länge och ta längre duschar?”, ska USA:s president ha sagt, enligt Sky News.

Bild: Wikipedia

”Mitt hår – jag vet inte hur ni själva känner – det måste vara perfekt. Helt perfekt”, menade Trump.

Presidentens nya förslag, som alltså skulle främja hans berömda hårsvall, skulle tillåta en betydligt större mängd vatten att strömma ut. Det handlar om en dramatisk ökning – cirka fyra till sex gånger i mängd.

Förslaget möts av skarp kritik

Mer exakt blir det omkring 37 till 56 liter (10 till 15 gallons) per minut som skulle anses tillåtet, skriver sajten.

Utspelet har mötts av skarp kritik. Många anser att den 28 år gamla lagen, som president Obama tidigare hyllat, är vettig. Man menar också att det vore dumt att börja tillåta en ökad vattenkonsumtion nu när det på många håll i USA råder vattenbrist.

Vad tycker du om det här? Tryck på dela-knappen för att ge oss din åsikt i frågan!