Drömkalendern för 2022 är äntligen här: Sexiga brandmän och söta djur – på en och samma gång

När det kommer till vilka yrken som kvinnor tycker är sexigast hos män brukar brandmän hamna överst på listan, vilket kanske inte är så konstigt om man tänker efter.

De är väldigt starka, modiga och riskerar dagligen sina liv för att vi andra medborgare ska vara trygga. Det är helt enkelt ett yrke som verkligen förtjänar respekt!

Sedan 1993 har dessa australiska brandmän inte bara räddat livet på människor och djur från bränder – de har även gett ut en minst sagt vågad kalender där allt överskott gått till välgörande ändamål.

Nu har årets kalender släppts – titta och njut!

Kalendern, som har det icke överraskande namnet Australian Firefighters Calendar, kommer nu ut för det 29 året i rad.

Dragit in miljoner kronor

Kalendern består helt enkelt av sexiga, vältränade brandmän som poserar tillsammans med söta djur.

Ursprunget till kalendern var inte bara att visa upp att brandmän är bra mycket mer vältränade än de flesta andra yrkesmän, utan för att samla in pengar till ett barnsjukhus samt till forskning kring brännskador som drabbar barn.

Sedan dess har det bara rullat på och brandmännen har skänkt pengar till flera olika välgörenhetsorganisationer genom åren.

Sedan starten har kalendern dragit in cirka 3 200 000 australiska dollar, vilket motsvarar ungefär 20 700 000 svenska kronor. Fantastiskt, va?

Räddade djur i kalendern

Som om det inte vore nog med goda gärningar så kommer alla djur i kalendern från räddningsaktioner i Australien, som ju drabbats extremt hårt av skogsbränder på senare tid.

– Det har varit förödande och de förstörda skogarna har gjort det omöjligt för många djur att återvända till sitt naturliga habitat, säger David Rogers, chef över kalendern, till sajten Tyla.

Kalendern har på senare år blivit nästan omåttligt populär, vilket såklart är bra då pengarna går till välgörande ändamål.

Men det har också inneburit större konkurrens bland brandmännen om att få vara med i kalendrarna.

Många hunkar att välja bland

– Varje år får vi in hundratals ansökningar, men vi kan bara välja ut tolv stycken som kommer med i den slutgiltiga kalendern, säger David Rogers till Tyla.

Inför 2022 finns det hela sex stycken kalendrar att välja bland.

En klassisk med enbart sexiga brandmän, en med enbart sexiga brandmän i ”somrig miljö”, en med sexiga brandmän och olika djur, en med sexiga brandmän och söta katter, en med sexiga brandmän och söta hundar och en med sexiga brandmän och hästar.

Vill man köpa en kalender och hetta upp vardagen samtidigt som man gör en god gärning kan man göra det här.

Kalendern kostar 14 australiska dollar, vilket motsvarar ungefär 90 svenska kronor, exklusive frakt.

Vilket fint initiativ – i dubbel bemärkelse!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får chansen att glutta på lite sexiga brandmän!