Drömmen är sann: Här är julkalendern för alla vinälskare – ny flaska varje dag!

Drömmen är sann: Här är julkalendern för alla vinälskare – ny flaska varje dag!

Julkalendern är bland det bästa med julen enligt mig! Man får liksom bygga upp en liten förväntan inför den underbara julafton som stundar med nära och kära, god mat och Kalle Anka.

Som barn fick jag alltid en chokladkalender och det är fortfarande vad jag brukar köpa till mig själv varje vinter. Men när jag fick den här nyheten blev jag genast sugen på att testa – det är nämligen en vinkalender!

Det är det amerikanska bolaget Direct Wines som inför julen lanserar vinkalendern, skriver sajten Elite Daily. Inuti kalendern finns en miniflaska vin bakom varje lucka för att fira den stundande julafton.

Upptäcka nya smaker varje dag

Kalendern innehåller 24 helt olika flaskor, vilket ger en chans att prova helt nya viner man kanske annars aldrig skulle prova. Det rör sig om chardonnay, champagne, bordeaux-viner och lite allt möjligt.

Den här drömmiga kalendern är dock något dyrare än den vanliga chokladkalendern och går loss på nästan 1 200 kronor. Men med tanke på mängden vin man får så blir det inte så fasligt dyrt ändå.

Vinkalender
Directwines

Bra för hälsan

Att dricka en flaska vin om dagen kanske låter mycket men flaskorna kommer i små varianter som bara blir ett glas. Och faktum är ju att ett glas vin är bra för hälsan.

Bland annat så förebygger antioxidanterna i vinet risken för hjärt- och kärlsjukdomar, benskörhet och är bra för minnet.

Jag, som älskar att ta ett glas vin på kvällen, tycker det här är helt fantastiska nyheter. Tryck på dela-knappen så att dina vänner också får den här underbara nyheten!