Drömmen är sann: Nu finns det ett vintåg som låter dig dricka lyxvin under en hel dag

Att ta ett glas vin emellanåt är både gott och bra för hälsan. Vin innehåller ämnen som är bra för hjärtat, så länge man dricker måttliga mängder.

De flesta av oss som gillar vin har säkerligen en favoritdruva eller område som de gillar vin från.

I norra Kalifornien, närmare bestämt Napa Valley, är världskänt för sina goda viner – och nu finns chansen att besöka vingårdarna i ett lyxigt, antikt tåg, skriver sajten Tiphero.

Att ta sig runt i Napa Valley i norra Kalifornien är inte helt lätt om man inte kör bil. Men kör man bil har man ju heller inte möjlighet att prova alla de underbara viner som finns i det berömda distriktet.

100 år gammalt tåg

Men nu finns ett enkelt – och lyxigt – sätt att färdas genom det berömda vindistriktet. Nämligen via ett antikt tåg från 1915.

Bildkälla: Wintetrain

Visst ser det härligt ut?

Bildkälla: Winetrain

Dricka vin under en hel dag

På tåget får man njuta av den originella inredningen, utsikten samt både mat och dryck som är sammansatta för att passa varandra. En tågtur tar en till flera vingårdar och varar en hel dag som fylls av godsaker.

”Det är så mycket mer än bara en utflykt. Det är en oförglömlig upplevelse. Ett elegant tåg, skräddarsydd service, flertalet lokalproducerade maträtter – allt ackompanjerat av en bländande utsikt,” skriver företaget bakom turen, Wine Train, om upplevelsen.

Visst ser det drömmigt ut?

Bildkälla: Wine Train

Vilken underbar resa det hade varit!

Det här tåget hade jag mer än gärna åkt en tur med!

Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får se den här underbara resan!