Dyngrak man gripen efter vansinnesfärd – i sovjetisk stridsvagn: ”En barndomsdröm”

De flesta av oss har gjort lite dumma grejer när man tagit ett glas för mycket.

Det är mänskligt, helt enkelt – men somliga har en förmåga att ta det lite längre än andra.

Som den polske mannen som i helgen åkte fast för rattfylla. Det handlade dock inte om någon vanlig bil som han körde, utan en sovjetisk stridsvagn.

– Jag fick ett infall och tog chansen att förverkliga min barndomsdröm, säger 49-åringen.

Polisen trodde att det var ett skämt när dramat tog sin start natten mot den 14 juni i Polen. När man ryckte ut, så visade det sig dock vara en kraftigt berusad man som gasade runt med en stridsvagn i staden Pajeczno.

Bildkälla: Policja Pajeczno

I efterhand har fyllot förklarat att han transporterade sitt sovjetiska jättefordon av modellen T-55 på en släpvagn när den drabbades av ett mekaniskt fel. I sitt berusade tillstånd fattade mannen då beslutet att ta en åktur med stridsvagnen.

”Ville bara köra runt lite”

Med sig hade han då minst en till passagerare – som var lika packad.

– Jag äger en stridsvagn som jag köpte begagnad från armén, men jag hade aldrig kört med den. Här fick jag ett infall och tog chansen att förverkliga min barndomsdröm. Jag ville bara köra runt lite och testa tekniska möjligheter, sa den 49-årige föraren till polisen, enligt Aftonbladet.

Bildkälla: Policja Pajeczno

– Mannen var full och hade inte tillsänd att köra ett sådant fordon. Det här är ett allvarligt trafikbrott som kunde ha orsakat en riktig katastrof, menar en talesman från polisen.

Fylleköraren kallas nu ”den fulla pansarmannen”. Hans åktur tog slut mitt på en gata i stadens centrum. Där fick stridsvagnen sedan stå kvar till nästa dag då det vid gripandet inte fanns någon tillgänglig som enligt lag fick köra fordonet.

Bildkälla: Policja Pajeczno

Till slut hittade polisen dock en reservofficer från ett pansarregemente som kunde förflytta stridsvagnen till polisens parkeringsplats.

Känner du någon som också gör helt galna saker på fyllan? Tagga då den personen, eller dela vidare den här artikeln till dina vänner! Det kan nog bjuda dem på ett leende i dag!