Envisa grillgäster trotsar regeringen i coronakrisen – polisens klockrena hämnd lär dem en läxa för livet

Det är nu i flera europeiska länder som man uppmanas att stamma hemma vid minsta förkylningssymptom – och man ska helst inte heller träffas för många på en och samma gång.

Allt för att minska spridningen av coronaviruset.

Då det i många fall är just råd och uppmaningar kan inte alltid polisen göra så mycket åt människor som skiter i andra och kör ”sitt eget race” – men en polis i England fick nyligen nog när två personer ställde till med en liten grillfest.

Vi måste alla göra vad vi kan för att vi tillsammans ska ta oss igenom den här hemska coronakrisen. Pandemin har nått många länder – och flera i Europa är de värst drabbade.

Fel tid för grillfester

I England uppmanas befolkningen nu att hålla sig hemma och man ska helst inte heller ses för många människor på en och samma gång, skriver brittiska Ladbible. Det här är dock just uppmaningar och råd – inga bestämmelser enligt lag.

En polis i staden Hove blev dock helt matt när han såg att två personer satt sig på sandstadens strand och tänt en grill för att ha någon slags dagsfest ute i vårsolen.

Bild: Twitter/@AllStrauss

I ett klipp som filmat den uppmärksammade incidenten kan man se att det är relativt ödsligt omkring – precis som det ska vara under de rådande omständigheterna.

Polisen går först fram och ber människorna att släcka grillen för att bege sig hemåt, men de vägrar då att lyssna, skriver Ladbible.

Bild: Twitter/@AllStrauss

Konstapeln går då ihop med en hjälpsam ordningsvakt på cykel som stannat till, fyller hans cykelhjälm med vatten – och går sedan fram till de grillande strandbesökarna.

Poliserna hyllas nu på nätet

Sedan tömmer polisen hela innehållet med vatten över grillen – och på en sekund blev den där grillstunden ett minne blott.

Bild: Twitter/@AllStrauss

Klippet har nu väckt starka reaktioner. En del menar att poliserna gör fel och att personerna har all rätt att vara där, men den stora majoriteten verkar tycka att det var rätt gjort – och att grillgästerna förtjänade den här kontringen.

Många verkar till och med finna extra stort i nöje i att poliserna gick tillväga på ett kreativt och lite roligt sätt – i stället för att bara skälla ut personerna.

Enligt Dave Strauss, som filmade det hela, var den ena grillfanatikern så pass envis att han efteråt bestämde sig för att äta upp sin nu plaskvåta korv.

Se nu den omtalade videosnutten här nedanför.

Vad tycker du? Gjorde poliserna rätt som avbröt grillstunden på stranden eftersom man nu ska hålla sig hemma?

Tryck då på dela-knappen, så kanske vi kan få fler att tänka efter nu under coronakrisen!