Experten: Okända penissyndromet – som drabbar svenska män i vinter

Vintern kryper allt närmare i kalendern och vintern står för dörren. Det innebär inte bara julklappshandel, snöslask och halsduk – det är också tiden då svenska män drabbas av ”vinterpenis,” skriver brittiska The Mirror.

Begreppet ”vinterpenis” är absolut ingenting farligt men det kan påverka sexlivet under vintern, enligt den brittiska sexexperten Annabelle Knight.

Upp till 30 procent mindre

Snudd på alla män upplever detta när temperaturen sjunker. Det har att göra med att blodflödet avtar i den regionen.

– Blodkärlen drar ihop sig när det är kallt och penis kan vara upp till 30 procent mindre än vid normala temperaturer. Kroppen är byggd för att bevara värme och energi så när det blir kallt fokuserar kroppen på att hålla organen varma och de sitter ju mitt i kroppen. Det fungerar på samma sätt som med händerna och fötterna, säger Knight till The Mirror.

Svårare att få orgasm

I och med att blodtillförseln minskar så är det heller inte ovanligt att män har svårare att få stånd under vintern och även att få orgasm.

Bildkälla: Shutterstock

– Man får helt enkelt mindre känsel i penis när det är kallt. Man känner även att pungen drar ihop sig närmare kroppen för att få värme därifrån. Kylan kan även fungera som en distraktion under sex vilket leder till svårigheter med att behålla ståndet och få orgasm, säger Knight.

Ha på värmen hemma

Men det finns knep för att förhindra det och det är precis så enkelt som man kan tro på förhand – håll det varmt.
– Var noga med förberedelserna innan så brukar det gå bra. Ha på värmen hemma och se till att ha lite längre förspel bara.

Det känns helt logiskt när jag läser det men jag hade ingen aning om att det är ett faktiskt tillstånd! Tryck på dela-knappen så dina vänner också får den här informationen!