Experten: Personer som älskar blommor och växter är mer godhjärtade än andra

Något av det mest somriga som finns är att befinna sig ute i solen bland grönska och ta hand om sina blommor och växter. Det kan vara både roligt och avkopplande på samma gång – och det bjuder dessutom på bra hjärngympa att fundera ut hur man hanterar saker och ting på bästa tänkbara sätt.

På senare tid har det dessutom blivit lite av en trend på nätet bland personer med ”gröna fingrar” att dela med sig av tips, erfarenheter, framsteg och funderingar kring sådant som har med det spännande växtriket att göra.

Otroligt kul, för vem vill inte ha mer sådant i sitt liv?

Nu kommer det dessutom expertåsikter som gör gällande att människor som trivs bland blommor och grönt är snällare än andra.

Det är många som på senare tid tröttnat på allt negativt tjat om politik, tråkigheter och annat på nätet. Varför inte lägga krutet på något roligare – som växter och blommor? Det var så Morgan Doane tänkte, så han tog bort sin Facebook och började i stället lägga all energi på sitt Instagram-konto om växter, skriver Elle.

– Jag behövde en fristad, förklarar han för tidningen Vanity Fair.

”Växterna som är stjärnorna”

I dag driver han därför ett populärt konto med nära 100 000 följare där Morgan delar med sig av tankar, framsteg och bilder som har med just växtriket att göra. Han är dock långt ifrån ensam om att ha en förkärlek för det gröna. Blomtrenden verkar onekligen vara här för att stanna – och intresset för plantor på nätet verkar vara större än någonsin tidigare.

Max Pixel

Jamie Song, som driver ett ännu större Instagram-konto på det här ämnet, är inne på precis samma spår som Morgan Doane. Han menar att personerna som följer honom – och genom råd, tankar och tips engagerar sig i både sina och andras blommor – är otroligt snälla.

– Inne på växtkontona är det växterna som är stjärnorna, säger han enligt Elle – och poängterar att det i sådana här sammanhang varken existerar avundsjuka eller hårda ord.

”Växtmänniskor är sällan mobbare”

Man ser extremt sällan hat eller upplevelser dålig stämning bland kommentarerna, tycker Jamie Song.

Pexels

Anders Røyneberg har även han ett omtalat växtkonto på Instagram. Till vardags arbetar han som sjuksköterska inom psykiatrin – och tror sig ha en förklaring till den goda tonen bland personer med ”gröna fingrar”.

– Växtmänniskor är sällan mobbare.

Att ta hand om plantor är dessutom bra för vår psykiska hälsa, menar Anders Røyneberg.

– När man odlar saker, får saker att växa, så hyllar man livet, säger han.

Människor som gillar växter och blommor är alltså snällare än andra – det kan vi nog slå fast nu! Håller du med? Tryck då på dela-knappen, så att vi kan sprida vidare den här underbara informationen!