Expertens varning: Nu invaderar vidriga loppor med gigantiska penisar nordvästra Europa

En svärm loppor med enorma penisar kommer till nordvästra Europa – och i synnerhet Storbritannien.

Enligt experter på området så är det här ett resultat av en varm vinter som följts av en mild och förhållandevis regnig inledning av sommaren, skriver Ladbible. Det här har varit det perfekta klimatet för att de vidriga insekterna ska trivas.

Till skillnad från de vanliga lopporna man kan se titt som tätt, så är de här varelserna mycket större. Deras penisar är dessutom enorma – hela två och en halv gånger större än resten av kroppen.

Parningssäsongen är alldeles runt hörnet för lopporna – och hanar är nu ute och letar efter en hona att befrukta, enligt Ladbible.

Bild: Flickr

Honorna kan lägga upp emot 50 ägg om dagen och insekterna förökar sig därmed i en otroligt hög takt. Det här kan alltså innebära trubbel för somliga husägare – framför allt de som bor i Storbritannien. Experter varnar nu till och med för en invasion i sommar.

Kan komma flera miljarder

En talesperson för företaget Basis Prompt, som bekämpar skadedjur, säger till The Sun:

– Aktiviteten och beteendet hos loppor beror väldigt mycket på klimatet. I och med att de trivs i varmare väder så ökar generellt deras närvaro när temperaturen stiger – likt den ser ut att göra de närmaste veckorna.

– Loppornas population verkar ha ökat massivt under de senaste åren, men risken för en invasion är kanske större än någonsin just den här sommaren, säger talespersonen, som menar att det handlar om flera miljarder loppor som kan komma till Storbritannien under de kommande månaderna.

Bild: Wikimedia Commons

De tar sig vanligtvis in i hem genom att sätta sig på hundar och katter. Sedan tar de sig därifrån in i möbler och mattor innan de börjar föröka sig.

Enligt Basis Prompt är det därför extra viktigt att hålla koll på sina husdjur den närmaste tiden. Det man främst ska hålla utkik efter är återkommande kliande eller små bitmärken som övergår till röda prickar.

Lopporna kan vara svårt att upptäcka på egen hand i hemmet när man ska se dem med blotta ögat, men i år är det alltså extra aktuellt – främst för britter – att leta efter insekter med gigantiska penisar.

Vem vet – de små krypen kanske kan skapa viss avundsjuka hos en del män.

Var nu en god vän och tryck på DELA för att sprida den här viktiga varningen!