Farlig gangster klär ut sig till sin 19-åriga dotter – för att försöka rymma från fängelset

Det låter helt sjukt, som i en film, men är faktiskt sant – och det unika flyktförsöket har nu blivit omskrivet världen över. Det är en av ledarna för gänget Red Command som sedan en tid suttit fängslad för drogrelaterade brott – något han nu var trött på.

Avtjänar 73 år i fängelse

När hans 19-åriga dotter kom på besök valde han därför att klä ut sig till henne – för att på så vis kunna lämna fängelset den vanliga vägen.

Bild: Youtube/DailyNation

Tanken var att den riktiga dottern skulle få vara kvar i hans cell – och att det hela skulle upptäckas först när gangstern tagit sig en bra bit bort från fängelset, enligt The Guardian.

Bild: Youtube/DailyNation

Nervositet ska dock ha avslöjat honom i samband med att han begärde tillbaka dotterns legitimation, menar brasilianska myndigheter.

Bild: Youtube/DailyNation

Fängelset kunde då ta in ”flickan” i ett rum, plocka bort lågbudget-peruk, BH, glasögon och ansiktsmask – och då få svart på vitt att det rörde sig om den yrkeskriminella gängledaren.

Bild: Youtube/DailyNation

Han har efter det spektakulära flyktförsöket flyttats till en högsäkerhetsanstalt där han ska avtjäna resten av sitt 73 år långa straff.

Bild: Youtube/DailyNation

Skönt att den här brottslingen inte klarade av att rymma, men hans rätt usla försök fick i alla fall mig att dra på smilbanden. Tryck nu på dela-knappen, så att även dina vänner få läsa om det här!

Exit mobile version