Fartdåre åker fast efter att ha kört i 703 km/h på vanlig 70-väg – men stämmer det?

Känner du någon som är en riktig galning bakom ratten?

Då kommer han eller hon garanterat ändå ligga i lä i jämförelse med en italiensk kvinna som nyligen fick rejäla böter – efter att hon fångats av en fartkamera i 703 (!) kilometer i timmen.

Vansinnesfärden i en vanlig Ford Focus klockades alltså som mer än halvvägs mot överljudsfart, skriver Teknikens Värld.

Bild: Wikimedia Commons

En kvinna som hade kört sin Ford Focus genom den italienska byn Offagna fick en dag en fortkörningsbot på posten. Enligt den hade hon framfört sitt fordon i inte mindre än 703 kilometer i timmen – på en vanlig 70-väg.

Borde vara helt omöjligt

Boten var en mardröm och landade sammantaget på 863,60 euro – strax under 9 000 svenska kronor. Fartdåren skulle dessutom få tio prickar i körkortsregistret, stod det.

Bild: Facebook

Kvinnans sanslösa hastighet hade fångats av en fartkamera. Att nå 703 km/h med en vanlig personbil borde vara omöjligt – och det är det självfallet också, skriver Teknikens Värld.

Efter att ha undersökt det hela mer noggrant upptäckte man ett fel på kameran. Bilisten hade alltså inte kört mer än tio gånger den tillåtna hastighetsbegränsningen.

Vände sig till trafikutskottet

Samtidigt ifrågasätts det nu i Italien hur den lokala polisen kunde låta en så pass felaktig hastighetsnotering passera – utan någon form av kontroll. Hur fort kvinnan egentligen körde är oklart i nuläget.

Bild: Pxfuel

För att reda ut det hela vände hon sig till en person som sitter i regionens trafikutskott. Han rekommenderade Ford-ägaren att betala bötesbeloppet för att därefter kräva kompensation – alltså samma tillvägagångssätt som man ofta möts av här i Sverige.

Känner du en riktig fartdåre? Tagga då den personen på Facebook, eller dela vidare den här knäppa nyheten till dina vänner! Se dessutom till att ta det försiktigt ute på vägarna!