Forskare: Att dricka sitt kaffe svart kan vara ett tecken på att du är psykopat

Vi gillar alla att äta och dricka olika saker. Vissa av oss gillar saker som drar åt det söta hållet, vissa gillar syrligare saker.

Det är dock väldigt få av oss som någonsin reflekterat över att det vi stoppar i oss kan säga något om vår personlighet.

Men enligt en ny studie så finns det vissa slutsatser man kan dra beroende på vad man gillar att dricka och äta.

Studien visar till exempel att personer som dricker sitt kaffe svart har större risk att vara psykopater, skriver brittiska The Mirror.

Gillar du att dricka ditt kaffe svart, utan vare sig mjölk eller grädde? Då kan du vara en psykopat, enligt en ny studie utförd vid universitetet i Innsbruck, Österrike.

”Illvilliga och sadistiska drag”

Studien omfattade 1 000 personer av båda könen. I studien fick deltagarna rangordna olika saker de gillade att äta och dricka på en skala från 1 till 6.

Därefter gjorde deltagarna ett personlighetstest. Resultatet visade att de som föredrar sitt kaffe svart, utan socker, mjölk eller grädde, hade en mörkare personlighet.

”Resultatet visar att de som uppskattar bittra smaker oftare har mer illvilliga och sadistiska drag i sin personlighet”, skriver författarna Christina Sagioglou ochTobias Greitemeyer i studien.

Bildkälla: Pixabay

Gäller alla bittra smaker

I studien påpekas även att det inte bara är de som gillar sitt kaffe svart som riskerar att vara psykopater.

Det gäller nämligen alla bittra smaker, så som bittra ölsorter och tonic-vatten till exempel.

De som å andra sidan föredrar sötare och mildare smaker är enligt studien väldigt sympatiska och förstående personer.

Bildkälla: Maxpixel

Så se upp med dina vänner som älskar svart kaffe, gin och tonic och IPA-öl! Självklart ska man ta det här med en nypa salt men det är ändå väldigt fascinerande att det vi stoppar i oss kan avslöja något om oss som personer.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina kaffeälskande vänner får se detta!